S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Datos paro València - València

Vés enrere Datos paro València

Tornar

València és la gran ciutat on més baixa l'atur i registra la millor xifra dels últims dotze anys

L'alcalde, Joan Ribó ha destacat “l'efecte de les polítiques progressistes en les quals allò que més importa són les pimes, les empreses i les persones, en lloc de la macroeconomia”

• La taxa d'atur juvenil ha baixat més de 14,6 punts des de 2015

04/02/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció per les últimes dades d'ocupació i ocupació a València, que situen la nostra ciutat com la primera entre les grans urbs de l'Estat en descens de l'atur, segons les últimes dades oficials. Acompanyat de la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, l'alcalde ha assenyalat que la clau que explica estos bons resultats a València “són les polítiques que el Govern Municipal ha aplicat per a superar la crisi actual, unes polítiques que s'han basat en la preocupació del Govern Local per les persones, per les empreses i per les pimes, en lloc d'estar preocupats per la macroeconomia, com es va fer en la crisi de 2008”.

 

Ribó ha oferit una mirada sobre l'evolució de la desocupació a la ciutat des de la seua arribada al govern municipal: En estos quasi set anys, la xifra de persones parades a la ciutat ha caigut dels 69.035 registrats en 2015 als 51.924 registrats al gener passat, és a dir, que 17.111 persones han abandonat les llistes de l'atur a la ciutat. “I malgrat els dos anys de crisis que portem, derivada de la situació sanitària, les dades obtingudes per València no s'havien vist en molts anys a la ciutat”, ha destacat Joan Ribó, que ha subratllat que “el que ha canviat és la forma en la qual s'ha gestionat esta crisi: hem donat prioritat als sectors productius i a les persones; i els resultats són contundents”. “Fa anys que les dades no eren tan esperançadors, ni la velocitat en la qual es produït el descens”, ha destacat el primer edil.

Amb esta nova baixada València acumula cinc mesos de reducció de l'atur. L'índex intermensual, és a dir, les dades del passat gener comparats amb desembre de 2021, assenyala que un total de 2.500 persones han abandonat les llistes de l'atur, la qual cosa suposa un descens del -4,59%; mentre que la variació interanual, és a dir, la comparativa entre gener de 2022 i gener de 2021 registra un descens del 22’36%, la qual cosa traduït a persones són 14.950 aturats menys. Tal com ha destacat l'alcalde, Joan Ribó, “la Comunitat Valenciana lidera el creixement de l'ocupació en tota Espanya, i la ciutat de València lidera el creixement de l'ocupació dins de la Comunitat”. Per això, l'alcalde ha manifestat la seua “satisfacció i ganes de continuar treballant per a les persones”.

La regidora Pilar Bernabé ha destacat que les dades oferides “són els millors dels últims dotze anys”, i ha indicat que el fet que la xifra actual siga de poc més de 51.000 persones parades “ens ha d'animar a continuar treballant”. La regidora d'Ocupació ha destacat que “València és la ciutat que lidera la reactivació econòmica; i això és una cosa que té molt a veure amb el que hem fet durant este temps: som la ciutat que més i millor ha pagat als seus autònoms i a les seues pimes en un moment molt difícil, i és la que més ha invertit i augmentat, fins a un 60 i 80% el seu pressupost en emprenedoria i en ocupació, precisament per a ajudar les persones que busquen ocupació i les persones autònomes, i tot això es veu reflectit hui amb les dades de què disposem”.

València se situa com a líder en les dades d'ocupació tant interanual com intermensual, amb un descens del 22,36% respecte a gener de 2021, i un descens del 4,59% respecte al passat mes de desembre, segons les dades publicades pel Servei d'Ocupació Estatal, SEPE. En els últims 12 mesos, un total de 14.950 residents a la ciutat han eixit de les llistes de l'atur.

El lideratge es confirma en comparació amb altres ciutats. Altres urbs han mostrat comportaments contraris, com Màlaga, on l'atur ha crescut un 3,51%; o Madrid, que és la segona ciutat després de València on més ha baixat la desocupació, però amb un percentatge, el -2,8%, que és la meitat de l'aconseguit per la nostra ciutat, el -4,6%.

 

La taxa d'atur juvenil baixa més de 14,6 punts des de 2015

 

La regidora Bernabé ha destacat també les xifres desglossades per edat. El sector en el qual més baixa l'atur a València és entre la joventut, i ha assenyalat l'esforç realitzat en este sentit per l'Ajuntament mitjançant els plans d'ocupació: de les 1.200 persones beneficiàries del Pla 2021-22 més del 85% són menors de 30 anys. De fet, la taxa d'atur de les persones menors de 30 anys s'ha reduït més de 14,6 punts des del segon trimestre de l'any 2015.

Quant a les contractacions, s'ha aconseguit també la segona millor xifra dels últims dotze anys: 40.134 contractes al gener de 2022, quasi 12.000 més que al gener de 2021 (un 21% més), la qual cosa suposa a més el millor registre del mes de gener des de 2010. En este punt Bernabé ha valorat l'esforç impulsat des de l'Ajuntament per desestacionalitzar el model de creixement, especialment en el sector del turisme. A més, ha destacat l'increment de quasi el 40% en contractes indefinits a la ciutat, al que també han contribuït, els treballs dirigits a impulsar la reforma laboral estatal, ha assenyalat. Finalment, el nombre d'afiliacions a la Seguretat Social constitueix, amb un total de 401.345 al gener, la major xifra dels últims onze anys; i a més, el 53% d'elles corresponen a dones. Del total, les afiliacions de persones autònomes suposen 56.803, ha afegit la regidora.

Tant l'alcalde, Joan Ribó, com la regidora d'Ocupació, Pilar Bernabé, han conclòs subratllant el compromís del Govern municipal per “consolidar la nostra aposta pel teixit productiu, pels sectors emergents, pel talent, i per l'ecosistema econòmic innovador a València”. “Estem davant unes xifres històriques que demostren que l'esquerra sí que gestiona bé l'economia de les persones, l'economia de la majoria de la població; no la dels qui més tenen”, ha conclòs l'alcalde.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Pilar Bernabé