S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Datos ocupación - València

Vés enrere Datos ocupación

Tornar

El 37 per cent de les persones que abandonen les llistes de l'atur són joves entre 16 i 29 anys

Pilar Bernabé destaca la millora en les dades de l'atur del mes de març de 2021 a la ciutat de València

• La desocupació a València ha descendit respecte al mes de febrer.

11/04/2021

La desocupació a la ciutat de València ha descendit en 1.364 persones respecte al mes de febrer, segons les últimes dades de l'atur registrats per Labora, i relatius al mes de març de 2021. “Malgrat no ser una xifra positiva s'espera que esta significativa millora implique un canvi de tendència en la desocupació, gràcies al procés de vacunació i les mesures implementades per les diferents administracions públiques”, ha apuntat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

 

Segons les dades facilitades per Labora, destaca que durant este mes, excepte l'any passat, sempre es produeix un descens en les xifres d'ocupació: de 2016 a 2020 van oscil·lar entre un -0,75% i un -1,47%. No obstant això, enguany esta reducció ha aconseguit el -2%.

Pilar Bernabé ha advertit que “encara queda molt per fer” i ha afirmat que les dades de l'atur del mes de febrer “animen al consistori a continuar treballant en la mateixa línia, fomentant l'ocupació i incentivant econòmicament als sectors més afectats de manera àgil a través de les Ajudes del Pla Resistir".

També ha destacat que este mes de març l'atur “ha descendit més en el grup de menors de 30 anys respecte al mes anterior, concretament en 500 joves”. És a dir, el 37% de les persones que han deixat d'estar desocupades són persones de 16 a 29 anys.

Finalment, respecte a la bretxa de gènere, cal assenyalar que realitzant una comparativa respecte a l'inici de la pandèmia, podem observar que el percentatge de desocupació per sexes s'ha eixamplat lleument, passant en el cas de les dones de ser el 57,8% de les aturades al 58%, per la qual cosa “s'ha de continuar treballant amb iniciatives com Treballem Iguals per a poder superar aquest biaix en el mercat laboral valencià”.

guals para poder superar este sesgo en el mercado laboral valenciano”.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé