S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Datos de empleo febrero 2022 - València

Vés enrere Datos de empleo febrero 2022

Tornar

València registra 16.155 persones aturades menys que fa un any, i acumula 6 mesos de descensos

L’alcalde, Joan Ribó, destaca que “estem consolidant l’eixida de la crisi aplicant polítiques socials i treballant per no deixar a ningú enrere”

• La xifra d'aturats ha disminuït un 23% respecte a l’atur registrat a febrer de 2021

03/03/2022

La ciutat de València ha registrat a febrer de 2022 un descens de l'atur de 16.155 persones respecte del mateix mes de 2021, i acumula ja sis mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora. La xifra d'aturats ha disminuït un 23% respecte a l’atur registrat a febrer de 2021, i s’ha arrribat ja a les dades d’abans de la pandèmia de la covid, el que, com ha volgut assenyalar l’alcalde de València, Joan Ribó “demostra que estem consolidant la recuperació econòmica de la ciutat i hem sigut capaços de superar i reposar-nos d’esta crisi tan dura”. “Les dades també són lleugerament millors que les de gener d’enguany, un apunt important si tenim en compte que no ha sigut així a la resta de grans ciutats valencianes, on no s’han pogut millorar els bons resultats del mes passat”, ha subratllat l’alcalde.

 

Caldria retrocedir fins al 2008, l’any d’abans de l’anterior crisi econòmica, per trobar un mes de febrer amb un atur més baix que el d’este febrer de 2022, una dada “molt positiva que evidencia que les iniciatives de suport a les pimes i a les polítiques actives de foment de l'ocupació han donat resultats a la ciutat de València”, ha destacat Ribó. “La comparativa és encara més cridanera si ens anem 10 anys enrere, al febrer de 2012 la ciutat de València comptava amb 79.189 persones desocupades, un 34% més que ara, on la xifra descendeix fins a les 51.913 persones”, ha afegit.

Les dades de Labora també destaquen l’augment de la xifra de contractes comunicats a la ciutat de València respecte del mateix mes de l’any passat, ací el resultat també és esperançador, al febrer de 2021 es comunicaren 23466 noves contractacions, i al mateix mes de 2022 s’han comunicat 35.567, és a dir 12.101 persones de la ciutat de València ha trobat feina a un mes que, tradicionalment, no descatava per un augment de l’ocupació. L’alcalde ha volgut destacar que València haja aconseguit eixir de la crisi sense deixar a ningún enrere. “Vull posar en valor que estem eixint de la crisi apostant per les polítiques socials, ajudant a qui ho necessita, posant a les persones primer. Hem cuidat de la salut de les persones que viuen a la nostra ciutat al mateix temps que cuidàvem l'economia, no hem caigut en pensar que havíem de triar, es pot crèixer sense posar en risc la salut de les persones”, ha manifestat.

L’alcalde també ha insistit en qè “les dades de Labora ens indiquen que hem eixit de la crisi, però hem de continuar treballant per aconseguir que els sectors econòmics més afectats per la pandèmia es recuperen definitivament”. En pareguts termes s'ha manifestat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Pilar Bernabé, qui ha destacat el “gran esforç que ha realitzat l'Ajuntament, gràcies també a l'impuls de la Generalitat amb el Pla Resistir, especialment durant els anys de la crisi, 2020 i 2021, per a ajudar als sectors econòmics de la ciutat”. Bernabé ha subratllat “les dades econòmiques positives que confirmen que contínua la tendència de baixada de la desocupació i els rècords en afiliació a la Seguretat Social”. I així mateix ha subratllat l'efecte de la reforma laboral, que ja s'ha plasmat en un descens de 10 punts en la temporalitat. “Ara –ha indicat- el 22% dels contractes són de tipus indefinit”.

En este sentit cal destacar la publicació hui al Butlletí Oficial de la Província de València, BOP, la convocatòria d’un nou programa municipal de subvencions, al qual es destinen 2,4 milions d’euros (2.411.000 €) per a dur a terme “actuacions immediates encaminades a pal·liar les greus conseqüències de la pandèmia”, tal com recull la convocatòria. L'ordre inclou dos programes específics: la Subvenció Emprén, destinada a donar suport a persones que hagen emprés recentment en el terme municipal de València, en els inicis de l'activitat; i la Subvenció Emplea, dirigida a afavorir la contractació indefinida de persones a temps complet en la ciutat.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Pilar Bernabé