S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Día Visibilidad Trans - València

Vés enrere Día Visibilidad Trans

Tornar

L’Ajuntament de València s’uneix a la petició d’una llei estatal trans urgent i diversa

L’alcalde, Joan Ribó, recorda “que els drets de les persones trans són drets humans”

• Membres de la corporació, amb l'alcalde al capdavant, han donat suport a la reivindicació

31/03/2021

L’Ajuntament de València s’ha unit a la celebració del Dia per la Visibilitat Trans, que este migdia ha tingut lloc a les portes de la Casa Consistorial. En l’acte, convocat pel col·lectiu Lambda, s’ha llegit un manifest per demanar que l’Estat legisle de forma urgent una llei trans, que es troba pendent des de fa anys. L’alcalde, Joan Ribó, “ha recordat que els drets de les persones trans són drets humans”.

 

Joan Ribó ha demanat “una legislació adequada que respecte els drets de les persones transsexuals i, per això, sol·licitem al govern de l’Estat urgència a plantejar la llei”. L’alcalde ha assegurat que “Espanya és un país que ha avançat molt en temes de drets però ens queda esta assignatura pendent, que espere que puguem resoldre molt prompte”.

Ribó ha assenyalat que “els problemes de les persones trans són problemes que es poden resoldre més fàcilment amb una legislació adequada” i ha recordat “les dificultats que afronten les persones transsexuals en instituts, col·legis i en les relacions interpersonals”.

A l’acte han assistit diversos regidors de la corporació, entre d’ells la vicealcaldessa Sandra Gómez i la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud. Beamud ha assegurat que “els dies de visibilitat són molt importants per lluitar contra la transfòbia i per véncer estereotips” i ha lamentat “les altes taxes de desocupació que pateix el col·lectiu”.

Per la seua banda, des del col·lectiu Lambda, organitzador de l’acte, s’ha demanat “que s’acabe amb la patologització de la transsexualitat i que es protegisca el dret de les persones menors d’edat a desenvolupar lliurement la seua personalita

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Lucía Beamud