Día Mundial del Emprendimiento - València

Día Mundial del Emprendimiento

Tornar

València Activa assessora més de 200 persones emprenedores en el primer trimestre de 2022

El Dia Mundial de l'Emprenedoria és una data per a reivindicar l'esperit emprenedor, fomentar la generació i el desenvolupament de les idees i la seua posada en marxa

• Seu de Co-create

15/04/2022

Hui se celebra el Dia Mundial de l'Emprenedoria, una data per a reivindicar l'esperit emprenedor, fomentar la generació i el desenvolupament de les idees i la seua posada en marxa i amb la qual l'Ajuntament de València vol recordar tots els serveis i programes que impulsa a través València Activa, des d´on ha assessorat a més de 200 persones amb iniciativa emprenedora durant el primer trimestre de 2022.


“València és una ciutat emprenedora, hui dia quanta amb més de 57.000 persones autònomes, una xifra que no fa més que créixer. Els emprenedors i emprenedores són una peça clau de la nostra economia i per això des de València Activa fem costat a les persones amb iniciativa emprenedora, acompanyant-les i guiant-les en el procés de materialització de la seua idea i la seua consolidació”, ha explicat la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

València Activa compta amb diversos espais per a emprendre com els locals de Co-Crea-Te de Benicalap i Quatre Carreres, que acullen projectes d'emprenedoria social i des d'on es fomenta la co-creació amb el suport de mentorització. També compte amb el coworking de Espai Lidera, que alberga els projectes de 10 dones emprenedores i el Viver d'empreses de Petxina, amb 5 despatxos ocupats.

Una altra de les línies d'actuació impulsades per València Activa per a ajudar a les persones emprenedores és l'orientació personalitzada a través d'assessorament especialitzat, mentorització i suport en la tramitació amb el Punt PAE.

El suport econòmic també és fonamental per a posar en marxa i mantindre un negoci, per això València Activa convoca al llarg de l'any diferents línies d'ajudes com les Emprén, Empra, el programa Amunt Persianes, la subvenció d'Esdeveniments sectorials així com diferents premis.

“També impulsem esdeveniments per a visibilitzar, connectar i dinamitzar l'ecosistema emprenedor local com el VLC Startup Market, la trobada pel Dia de la Dona Emprenedora, els VLC Startup Awards o el Climathon VLC”, ha recordat Pilar Bernabé.

La visibilització és clau per als projectes innovadors, per este motiu, des de València Activa es promou la participació d'empreses emergents en esdeveniments que aporten valor i contribuïsquen a consolidar València com una ciutat de referència en matèria de tecnologia i coneixement. Per este motiu, esta entitat facilita espais a startups i promou la seua participació en esdeveniments com el 4YFN, Forinvest, València Digital Summit, FTALKS, South Summit, Global Startupcities Summit o SI Connect.

Un altre dels pilars fonamentals a l'hora d'emprendre és comptar amb la formació adequada, per això València Activa compta amb programes com Factory Startup, Càpsules per a emprendre, Itinerari per a la creació i consolidació d'empreses o formacions específiques sobre Habilitats directives i lideratge.

Finalment, és necessari recordar que València Activa treballa amb diferents programes per a fomentar l'emprenedoria des de diferents àmbits. Des de Vit Emprende treballa per a connectar a l'ecosistema emprenedor innovador; amb Co-Crea-Te impulsa l'emprenedoria social basant-se en la co-creació; amb Reactivem connecta a emprenedors i emprenedores amb projectes en marxa per a afavorir la transmissió empresarial i amb VLC Tech City treballa a través de la col·laboració entre el sector públic i el privat per a projectar València com hub innovador.