Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Día Internacional Voluntariado Protección Civil - València

Vés enrere Día Internacional Voluntariado Protección Civil

Volver

L’alcalde agraeix el treball del voluntariat de Protecció Civil de València i la seua “profunda empatia amb la ciutat”

L’hemicicle acull la celebració del Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil

• Assistents a l'acte del Dia Internacional de voluntariat de Protecció Civil

01/03/2021

L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat “la profunda empatia” i “l’aportació al bé comú” del voluntariat de Protecció Civil en el seu Dia Internacional, que s’ha commemorat hui a l’hemicicle municipal amb presència del regidor de Protecció Civil, Aarón Cano, els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo i regidors de tots els grups municipals, entre d’altres personalitats.

 

L’agrupació de voluntaris de Protecció Civil de València es va crear el 1984 i està formada per 68 persones, que en l’últim any han destinat vora 17.000 hores del seu temps a 760 actuacions distintes. A les 68 persones cal sumar 21 pròximes incorporacions de voluntaris i voluntàries que han completat la sisena edició del curs bàsic de voluntariat, que els forma en matèries com primers auxilis, assistència psicològica, trànsit, persones desaparegudes, protecció del medi ambient i lluita contra els incendis forestals.

L’alcalde els ha agraït “el seu compromís, la generositat i les seues ganes d’aportar el millor al bé comú en una llarga trajectòria que no és d’un sol dia sinó de 365 dies a l’any”. Ribó ha destacat que “el seu treball és fonamental per a la ciutat i el seu exemple és inspirador per a la resta de la ciutadania”.

Joan Ribó ha destacat especialment el seu treball contra la pandèmia de la covid-19 “des de la primera línia de la lluita per protegir-nos a tots i totes. Així, han treballat estretament amb la policia local, l’Agència Valenciana de Resposta a les Emergències i altres àrees municipals en tasques de desinfecció, mesures d’higiene, ajuda a persones sense recursos i repartiment de material”. Per este motiu, Ribó ha recordat que el Ple municipal va aprovar recentment una declaració institucional “per reconéixer i agrair la seua dedicació a la ciutat”.

L’alcalde ha conclòs assenyalant que “la participació social i el voluntariat representen els nostres millors valors, aquells que mouen els canvis profunds i que fan del món un lloc millor”.

Per la seua banda, el regidor de Protecció Civil, Aarón Cano, ha volgut donar les gràcies als voluntaris i voluntàries “perquè son l’exemple perfecte del que este govern municipal entén com a ciutadans i ciutadanes actius i implicats amb la seua ciutat”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó