Cursos de formación para jóvenes - València

Cursos de formación para jóvenes

Tornar

Joventut obre el termini d'inscripció per als cursos formatius del programa "Eines"

Els cursos són gratuïts i es desenvoluparan entre els mesos de març i maig

• Cursos per a joves entre 16 i 30 anys

14/03/2021

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha obert el termini d'inscripció del Programa "Eines", amb el qual les persones joves d'entre 16 i 30 anys podran realitzar cursos de formació dirigits a l'adquisició d'habilitats i competències. En acabar cada curs es podrà obtenir un certificat acreditatiu d'aprofitament.

 

Els cursos són gratuïts i intensius i s'ofereixen en horari de matí o vesprada. Es tracta d'accions formatives per adquirir competències digitals i ofimàtica, cursos d'informàtica, d'Open Office Writer, Open Office Calc, Microsoft Excel, Microsoft Power Point, curs Canva (disseny i creació d'imatges per a xarxes socials), de manipulador d'aliments o de conducció de carretons elevadors, entre d'altres. El primer d'ells comença el dia 22 de març i es desenvoluparan fins al mes de maig.

Els cursos són presencials i tindran lloc a l’Espai Jove VLC, l'edifici de la regidoria de Joventut, ubicat al carrer Campoamor, núm 91, tot i que la modalitat podrà variar en funció de la situació sanitària.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que "es tracta de la segona edició d'un nou programa d'inserció laboral que vam posar en marxa l'any passat, en paral·lel al de Digit Jove". "Amb l'objectiu de contribuir a reduir la bretxa digital, Eines està centrat en la formació bàsica en coneixement de les TIC, així com en altres matèries, que reforcen les opcions d'ocupabilitat dels perfils joves que més ho necessiten".

Igualment, ha destacat que "estem reforçant el nombre de cursos de formació oferts per la Regidoria durant tot l'any, perquè les persones joves disposen d'una àmplia oferta que s'ajuste als seus interessos i necessitats". Per això, "posem a la seua disposició cursos gratuïts per aquells que vulguen millorar la seua formació i currículum vitae i, amb això, la recerca de feina".

 Així mateix, ha indicat que "estes accions formen part de l'eix Joventut Emancipada del Pla de Joventut 2019 - 2023 i, a més, responen a una de les principals demandes recollides en l'estudi de l'impacte de la covid-19 a la joventut de la ciutat de València, promogut pel Consell de la Joventut de València". Finalment, ha recordat que també "oferim el Servei d'Informació i Assessorament Juvenil (SIAJ) en matèria d'ocupació, en el qual les persones joves reben una atenció personalitzada i directa".

En acabar cada curs de el Programa "Eines" es podrà obtenir un certificat acreditatiu d'aprofitament del curs emès per l'entitat formadora i / o la Regidoria de Joventut. El termini d'inscripció per a algun dels cursos ja està obert, a través de la pàgina web www.joventut-valencia.es

Recursos multimèdia

Tall de veu Maite Ibáñez