S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Cortes de tráfico en fallas - València

Vés enrere Cortes de tráfico en fallas

Tornar

El centre de València, reservat per als vianants durant les festes falleres

La mesura no afecta vehicles d’emergència i servei públic ni els residents de l’àrea restringida

• Plànol de les restriccions de trànsit

17/03/2022

El centre de València ha quedat tallat al trànsit fins a les quatre de la matinada del pròxim 20 de març com a conseqüència de les falles. El perímetre interior afectat comprén la marginal dreta de l’antic llit del Túria, el pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d’Amèrica i les Grans Vies, inclosa la plaça d’Espanya i el pas inferior del passeig de la Petxina.

 

El tall no afecta els vehicles d’emergència i servei públic, que podran circular per l’àrea restringida. També els residents en l’àrea afectada podran accedir al seu domicili acreditant-ho davant la policia local amb DNI, permís de circulació, rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI), contracte de lloguer o qualsevol document que demostre la seua residència o propietat.

Els vehicles de càrrega i descàrrega que hagen de circular per l’àrea restringida podran fer-ho de 6:30 a 12.00 hores del migdia sense necessitat d’autorització però acreditant davant la policia local l’adreça del subministrament mitjançant un albarà o qualsevol altre document. Este permís no regeix per als transports especials i vehicles de càrrega perillosa, que sí necessiten les autoritzacions previstes en l’ordenança de mobilitat i en la normativa municipal.

Quan les necessitats de la circulació així ho aconsellen, la policia local podrà ampliar el perímetre de les restriccions fins a la segona ronda de circumval·lació conformada per les avingudes de Peris i Valero, Pérez Galdós i Giorgeta. Igualment, els agents podran tallar al trànsit el perímetre format pel Passeig de la Ciutadella, l’Albereda, l’avinguda de Blasco Ibáñez i Cardenal Benlloch segons les necessitats derivades de la disparada dels castells de focs artificials i, especialment de la Nit del Foc, que es celebra a l’esplanada multiusos de l’antic llit del Túria.

Per la seua banda, durant l’ofrena de flors a la mare de Déu dels Desemparats, les comissions falleres podran estacionar els seus autobusos en el passeig de l’Albereda, carrer d’Almassora, pont de les Arts, carrer de Guadalaviar, pla de la Saïdia, Mauro Guillén i Menéndez Pidal. 

Recordem, igualment, que el servei d’estacionament regulat amb limitació horària (ORA) està suspés en tot el terme municipal fins a les 9 hores del dia 20 de març.

De la mateixa manera, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha reforçat els horaris i les freqüències de totes les línies d’autobusos per adaptar-se als actes fallers i facilitar l’accés de veïnat i visitants al centre de València.

Des del Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València es demana a la ciutadania que respecte les normes establides i faça ús dels serveis públics per desplaçar-se per la ciutat i per acudir als actes fallers.