Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Copa Davis 2023 - València

Vés enrere Copa Davis 2023

Volver

València dona la benvinguda a la Copa Davis

La ciutat acollirà per segon any consecutiu la fase de grups del campionat, que se celebrarà el pròxim mes de setembre

• València té garantida la celebració de la Copa Davis fins a l'any 2026

17/05/2023

La ciutat de València serà la seu, per segon any consecutiu, de la fase de grups de la Copa Davis, la competició de tennis masculí que organitza la Federació Internacional de Tennis (ITF) i que es disputa des de l'any 1900 entre equips de nombrosos països de tot el món. El pròxim mes de setembre, el Pavelló de la Font de Sant Lluís acollirà els partits de la fase C de grups, que enfrontarà als equips d'Espanya, Sèrbia, República Txeca i Corea del Sud en les instal·lacions de la Font de Sant Lluís. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este matí en la presentació oficial dels partits, que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat.
 

L'acte de presentació de la competició, presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comptat també amb la participació del president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, Javier Mateo; el director executiu de la Federació Internacional de Tennis, Kelly Fairweather; el director de la Copa Davis España, David Ferrer; la tennista i entrenadora Anabel Medina; i el director de comunicació de Mútua Madrid Open, Antonio Arenas.

L'alcalde, Joan Ribó, ha explicat que la Copa Davis és “una oportunitat per a veure les millors raquetes del món a la nostra ciutat”, i ha destacat que “els milers de joves, de xiquets i de xiquetes que veiem entrenant i gaudint del tennis cada vesprada, per exemple en Montolivet o en Doctor Lluch, al Cabanyal, tenen l'oportunitat, gràcies a una competició com esta, de tindre a prop els seus referents. I això sempre és motiu de celebració”, ha afirmat.

A més, Ribó s'ha dirigit a totes les persones integrants de l'organització del campionat, als qui ha donat la benvinguda a Valéncia, “una ciutat apassionada per l'esport, tant el d'elit com el més popular, i que manifesta una grandíssima solvència per a acollir les fites esportives més importants del món, ja siguen maratons, campionats del món d'hoquei, ciclisme o, per descomptat, tennis”, ha assegurat. Els partits de la fase de grups del torneig es disputaran entre els dies del 12 al 17 del pròxim mes de setembre.

València serà seu fins a 2026

València té garantida la celebració de la Copa Davis fins a l'any 2026, després de l'acord entre l'Ajuntament, la Generalitat (a través de la Conselleria de Turisme) i la Diputació de València amb la Federació Internacional de Tennis, un conveni que garantix i dona seguretat jurídica al posicionament de la ciutat com a seu d'esta convocatòria de repercussió internacional.

La signatura d'este acord constituix la col·laboració entre les tres administracions públiques i la ITF per a treballar de manera conjunta en el desenvolupament de la Copa Davis durant les següents edicions. València assumirà la celebració d'este esdeveniment fins a 2026 com a seu de la fase de grups, encara que l'acord contempla la possibilitat que la ciutat puga albergar la fase final del campionat en els anys 2024, 2025 i 2026.

L'edició de la Copa Davis durant l'any passat 2022 va tindre un impacte econòmic a València de nou milions d'euros, amb més de 1.700 pernoctacions hoteleres a la ciutat. Això va suposar un impacte de més de 10 milions d'euros en l'economia valenciana. A més, cal sumar l'audiència total de 280 milions d'espectadors a nivell mundial, i el desenvolupament d'activitats de foment de l'esport base entre la població infantil i juvenil a la ciutat.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr