Coordenades UP - València

Coordenades UP

Tornar

La Universitat Popular obri nous tallers de Coordenades sobre ciutadania digital, sostenibilitat, memòria i valencià

Els cursos són gratuïts i podran participar més de 600 persones

• Imatge del web del programa Coordenades de la Universitat Popular

17/02/2022

La Universitat Popular de València (UP) ha obert els nous tallers del programa Coordenades del curs 2021/22 amb una proposta de huit cursos sobre ciutadania digital, sostenibilitat, memòria i valencià, que s’impartiran en 26 dels 31 centres distribuïts al nucli urbà i als pobles de la ciutat. El programa Coordenades, segons ha afirmat la regidora de Servicis Socials i presidenta de la UP, Isabel Lozano, “complementa la programació anual amb propostes de duració més curta, que faciliten la participació de les persones que preferixen formats més flexibles i que exigixen menys dedicació, i incorpora temàtiques més diverses i actualitzades a les necessitats socials”. Els tallers del programa Coordenades s’oferixen i s’amplien al llarg de cada curs.

 

Esta nova edició del programa Coordenades es desenvoluparà de febrer a juny i oferix huit cursos diferents que es replicaran cadascun d’ells en diferents centres de la UP i permetran la participació de més de 600 persones. Els cursos d’esta edició són: certificat digital, com relacionar-se digitalment amb l’Ajuntament de València, com començar amb les teues xarxes socials, compres i formes de pagament per Internet amb seguretat, reciclatge de roba, repàs de valencià, posa’t a punt i exercita la teua memòria, i alimentació saludable i mercats de proximitat.

La Universitat Popular és pionera en la programació de formació en habilitats digitals des de zero amb tallers que tenen com a objectiu facilitar les relacions de la ciutadania amb l’administració online, reduir escletxes de gènere i socioeconòmiques en l’accés a les ferramentes virtuals i permetre que persones sense coneixements previs puguen formar-se i trencar barreres d’exclusió social pel que fa als servicis i les relacions telemàtiques. A més, la Universitat Popular desenvolupa des de fa anys projectes específics sobre sostenibilitat i incorpora transversalment este objectiu a la seua gestió i activitat.

Els tallers són presencials i gratuïts i consten de quatre sessions. No és possible repetir el mateix curs però sí matricular-se en més d’un diferent. La matrícula serà online mitjançant la plataforma habitual de la Universitat Popular de València i s’obrirà per a cada curs set dies abans de l’inici de les classes.

La informació completa de cada taller, descripció i continguts, formador o formadora, en quins centres s’impartirà, dates i horaris es pot consultar a: https://universitatpopular.com/va/actividades-coordenades/

La Universitat Popular de València compta amb 31 centres al nucli urbà i als pobles de la ciutat, una programació de 39 activitats de cicle llarg a la qual se suma l’oferta d’activitats de curta duració del programa Coordenades. A més, la Universitat Popular és una de les majors agents culturals de la ciutat amb la gestió de més de 50.000 assistències per curs a recursos culturals pròxims com ara museus, teatres, conferències, cinema i altres activitats culturals. S’ha convertit en una de les institucions que més persones mobilitza des dels barris cap als recursos culturals de la ciutat, segons ha assenyalat Isabel Lozano.