S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Convenio Operación Frío - València

Vés enrere Convenio Operación Frío

Tornar

L’Ajuntament posa en marxa l’Operació Fred amb un conveni amb Creu Roja “que dona estabilitat i consolida els treballs d’atenció a les persones que viuen al carrer”

La regidora de Servicis Socials detalla que este recurs d’emergència “és flexible fins al punt d’admetre mascotes”

• Voluntaris i voluntaries de Creu Roja preparen les instal·lacions per acollir persones sense llar

01/12/2021

L’Ajuntament, amb la col·laboració de tres entitats socials, ha posat en marxa l’Operació Fred per donar resposta a les necessitats d’allotjament nocturn i facilitar roba d'abrigar a les persones sense llar que pernocten al carrer. Este dispositiu, que comença hui davant el previsible descens de temperatures que pot posar en risc la salut d’estes persones, es prolongarà fins febrer de 2022, tot i que es pot activar en qualsevol moment per motius climatològics o circumstàncies d’emergència social. Ho ha anunciat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, durant la seua visita al Centre d'Atenció a Emergències Socials (CAES), ubicat al carrer Santa Creu de Tenerife, al barri de Tres Forques. Este recurs d’emergència de baixa exigència, “flexible fins al punt d’admetre mascotes”, obrirà 120 dies a l'any, segons el conveni signat amb Creu Roja, amb un pressupost municipal de 101.000 euros, enfront de la subvenció de 16.000 euros de l’any passat.

 

Tot està preparat perquè el centre d’emergència social ubicat al carrer Santa Cruz de Tenerife, puga obrir les seues portes esta nit. La regidora Isabel Lozano ha visitat el centre este matí i ha comprovat que tot està “en bones condicions per rebre a les persones que vulguen fer ús d’ell”. Els i les voluntaries de Creu Roja, s’han encarregat de reubicar el mobilari perquè es puguen mantindre distàncies de seguretat, i han organitzat kits i menjar perquè a ningú li falte res. Enguany el nou conveni entre l’Ajuntament i Creu Roja, permetrà que este centre puga obrir les seues portes 120 dies a l’any, quan les inclemències del temps o circumstàncies extraordinàries posen en risc la salut de les persones sense llar. La regidora Isabel Lozano ha volgut posar en valor la importància d’este tipus de servicis durant l’epoca de fred “dins d’este marc a la ciutat tenim 648 places, i si existira una demanda major habilitaríem altres espais, este és un servici fonamental per a les persones que necessiten un lloc on dormir i refugiar-se quan fa fred, a més se’l ofereix menjar, sel’ls renta la roba i poden dutxar-se o romandre ací el temps que vulguen”.

El Centre de Baixa Exigència que obri hui les seues portes dona també l’oportunitat als equips de benestar social i les entitats de mantindre la relació amb algunes d’estes persones i poder ajudar-les més enllà del moment d’urgència “estes atencions ens donen una oportunitat per entaular una connexió més estreta amb estes persones que viuen als carrers i derivar-los a processos d’inserció i formació per aconseguir la seua inclusió social”, ha explicat la regidora, que també ha manifestat que “tot això està inclós dins del marc del nou conveni que ofereix més i millors serveis als usuaris i inclou, per exemple 50 desplaçaments fora de la ciutat i l’habilitació d’altres espais i l'ocupació de poliesportius o altres espais municipals si hi haguera una emergència”.

En l’anomenada “Operació fred” intervenen la Secció Municipal d’Atenció Social a l'Exclusió, el Centre d'Atenció a Persones Sense Sostre, la Unitat X4 de Policia Local, adscrita al CAST, el Centre de Suport a la Immigració, el Servici d'Urgències Socials i la resta d'Unitats de la Policia Local, amb la col·laboració de Creu Roja, la Fundació Salut i Comunitat, i Càritas Diocesana de València.

“Entre totes i tots es fa una tasca fonamental perquè ningú passe fred durant l’hivern a la ciutat de València i este nou conveni reforça les ferramentes d'intervenció de l'Ajuntament per respondre a les necessitats de les persones sense llar a la nostra ciutat, tant en situacions puntuals per fred o calor, com per emergències socials o climàtiques, així com la capacitat per iniciar processos més intensos de canvi i inserció social que puguen acabar en una vida autònoma fora de la situació de carrer”, ha manifestat la regidora.

Recursos multimèdia

Isabel lozano