Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Convenio FISAT Orriols - València

Vés enrere Convenio FISAT Orriols

Volver

L'Ajuntament atendrà més de 150 xiquetes, xiquets i adolescents d'Orriols dins un programa d'inclusió social

La Regidoria de Servicis Socials ha arribat a un acord amb l’entitat FISAT per al desenvolupament d'accions amb alumnat de secundària amb problemes d'adaptació i risc d'abandó escolar primerenc

• El programa inclou també intervencions específiques amb famílies, i accions de prevenció de la desprotecció davant la violència

14/12/2022

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Servicis Socials, ha signat un conveni amb la Fundació iniciativa Solidària Ángel Tomás, FISAT, per a desenvolupar el Programa Integral del Suport a la Infància al barri d'Orriols. La Junta de Govern Local aprovarà este divendres el conveni per al desenvolupament d'este projecte, que inclou acciones concretes d'intervenció social (programa de suport educatiu i servici de centre de dia Don Bosco), accions de foment de la participació ciutadana (voluntariat “Amb tu Som +”) i accions de suport a la inserció laboral (programa “Som Part”).
 

Tal com ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, “el Programa Integral de Suport a la Infància d'Orriols permetrà atendre més de 150 xiquets, xiquetes i adolescents, amb accions d'intervenció directa com el programa amb l'alumnat expulsat o la iniciativa aula compartida, que ofereix una alternativa a l'aula en moments concrets”. Les accions d'intervenció es realitzen amb alumnat de secundària amb problemes d'adaptació i risc d'abandó escolar primerenc –ha explicat la regidora- i així mateix s'efectuen també intervencions específiques amb famílies, i accions de prevenció de la desprotecció davant la violència amb el focus en el sistema educatiu i en la coordinació en xarxes dins de la zona. “D'esta manera, l'Ajuntament presta tot el seu suport a les iniciatives específiques de les entitats del territori per a enfortir xarxes de suport a la infància”, ha afegit la delegada.

El projecte té un pressupost de 845.000 euros (395.000 € corresponents a l'any 2022; i 450.000 € a l'any 2023), i l'Ajuntament subvenciona amb 300.000 € cada anualitat. El conveni tindrà una vigència de dos anys amb efectes retroactius des del 2 de maig de 2022. Les derivacions dels destinataris i destinatàries del recurs les realitzen els Serveis Socials municipals que valoren les situacions de necessitat de les famílies incloses als programes i planifiquen les actuacions per minorar les condicions de vulnerabilitat o exclusió que els afecten.

Isabel Lozano ha destacat que el conveni inclou la creació d'un espai que servirà com a centre neuràlgic del projecte i contribuirà a crear sinèrgies entre les entitats col·laboradores i a teixir realcions entre totes les persones que d'una manera o altra participen. La regidora ha assenyalat que, a més, este acord “suposarà una millora de l'eficiència de la gestió pública”. Entre les accions de col·laboració que duran a terme l'Ajuntament i l'entitat FISAT, destaquen el disseny i desenvolupament d'estratègies de coordinació permanent i efectiva entre tots els agents del barri; la col·laboració en la gestió de casos centrats en les persones; la promoció de les iniciatives ciutadanes en favor de la infància del barri mitjançant l'acció comunitària; i la col·laboració en la detecció de noves necessitats i de problemàtica emergent. Es tracta d'activitats d'utilitat pública “perquè revertixen en la millora de les condicions generals de la vida del barri i, especialment, promouen el benestar de la infància i l'adolescència en incidir sobre els obstacles que comprometen el compliment dels seus drets”, ha afegit Isabel Lozano.

FISAT és una organització sense ànim de lucre que pertany a la Congregació Salesiana i treballa en l'àmbit de l'assistència a la joventut des de l'any 2008 als districtes de Rascanya i Quatre Carreres (als barris de Torrefiel, Orriols, Sant Antoni i Na Rovella). Tal com s'assenyala en l'acord, “el contingut del programa busca defensar interessos sectorials, en la mesura que afavorix la integració de col·lectius concrets en situació d'exclusió; però també l'interés públic general, ja que les societats democràtiques han de garantir la cohesió del tots els grups i persones que les integren”.

La consolidació de millores en la convivència familiar i ciutadana es veurà reforçada per altres mesures previstes en la zona des de diferents àmbits municipals amb repercussió ciutadana, ha explicat la regidora de Servicis Socials, que ha afegit que les accions previstes en el marc d'este conveni “milloraran els resultats de la gestió municipal destinada a evitar una major degradació del barri i a regenerar la seua dinàmica”.

A més, el coneixement que l'atenció primària de servicis socials té de les famílies més vulnerables permetrà una millor utilitat i aprofitament dels programes i accions. “Per això –ha conclòs Lozano- és fonamental col·laborar amb entitats arrelades en el barri, que tinguen guanyat el reconeixement veïnal com a referents de suport i que siguen coneixedores en profunditat de la trajectòria que ha contribuït a agreujar la seua problemàtica social”.

Recursos multimedia

Isabel Lozano