S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Construcción carriles bici conexión València con Burjassot - València

Vés enrere Construcción carriles bici conexión València con Burjassot

Tornar

Llum verda a la construcció dels carrils bici que connectaran València amb Burjassot i Tavernes Blanques

Grezzi: “L’existència de vies que faciliten la mobilitat sostenible en l’àrea metropolitana és fonamental per democratitzar l’ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal”

• Zona on s'ubicarà uns dels futurs carrils bici

03/03/2021

La Junta de Govern Local autoritzarà este divendres la construcció d’un carril bici des de la rotonda doble de l’avinguda dels Germans Machado fins a l’entrada del municipi de Burjassot, les obres del qual executarà la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. L’òrgan col·legiat té previst adoptar el mateix acord en la sessió de la pròxima setmana respecte del carril bici que unirà Tavernes Blanques amb València, a l’avinguda de la Constitució des de Germans Machado. L’Ajuntament dona així un nou impuls a les infraestructures ciclistes que connectaran la ciutat amb els municipis veïns. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha indicat que “l’existència de vies que facen factible la mobilitat sostenible en l’àrea metropolitana és fonamental per democratitzar l’ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal”.

 

Per a Grezzi, la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal són “alternatives al cotxe que tot el món hauria de poder utilitzar i que moltes vegades no usa per no haver infraestructures d’este tipus”. El regidor ha apuntat que “entre totes dos actuacions només sumen uns pocs centenars de metres, no arriba a dos quilòmetres, però construir-los suposarà un gran benefici i una millora en la qualitat de vida de moltíssima gent”. Per això, ha continuar l’edil, “no hem dubtat ni un instant a facilitar a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat —que executarà les obres de tots dos carrils ciclistes— fer estes actuacions en l’àmbit municipal i el conseller —Arcadi España— i el seu equip saben que estem a la seua disposició per fer moltes més”.

La Junta Local d’este divendres tractarà el carril protegit de 850 metres des de la rotonda doble de l’avinguda dels Germans Machado fins a l’entrada del municipi de Burjassot, que ocuparà el carril de la dreta d’esta avinguda d’eixida de València. Amb els informes favorables dels servicis de Patrimoni i Coordinació d’Obres en Via Pública i Manteniment d’Infraestructures, així com de l’Oficina d’Infraestructures i Dades Bàsiques del servici de Mobilitat Sostenible, esta connexió ciclista permetrà la connexió del carril bici de Burjassot amb la xarxa existent a València, de la qual estava desconnectat.

En la sessió ordinària de la setmana vinent, l’òrgan col·legiat autoritzarà la connexió de Tavernes Blanques amb València a través d’un nou carril bici de quasi un quilòmetre a l’avinguda de la Constitució des de Germans Machado. El projecte compta amb els informes favorables dels servicis municipals de Patrimoni, Coordinació d’Obres en Via Pública i Manteniment d’Infraestructures, Cicle Integral de l’Aigua i Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, així com de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), i també amb l’autorització de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.

Giuseppe Grezzi ha assenyalat que la intervenció entre Tavernes Blanques i València “permetrà a desenes de milers de persones disposar d’una via ciclista àmplia i segregada entre els municipis de l’Horta Nord i València, just en el primer punt on les persones que es mouen o desitgen moure’s mitjançant la bicicleta trobaven majors dificultats en haver de fer-ho mesclats entre el trànsit”. La construcció d’este nou carril comportarà, a petició de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, el desplaçament de la parada de l’EMT a l’avinguda de la Constitució pròxima al Monestir de Sant Miquel dels Reis cap a l’avinguda dels Germans Machado, la qual cosa l’allunyarà de la façana de l’edifici que allotja la Biblioteca Valenciana.