S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Constitución jurado concurso Beatriu Civera - València

Vés enrere Constitución jurado concurso Beatriu Civera

Tornar

L’Ajuntament constituix el jurat del certamen Beatriu Civera de relats breus per la igualtat

Enguany s’han presentat 25 relats i el 88% de les participants són dones

• El certamen té dos modalitats: una per a persones de 18 a 30 anys i una segona per a majors de 30 anys

23/05/2022

La Regidoria d’Igualtat ha constituït el jurat del certamen Beatriu Civera de relats breus per la igualtat, un guardó que s’atorga anualment i que premia els relats que descriuen la superació dels estereotips sobre el paper de les dones i conviden a l’empoderament femení. La regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, ha afirmat que “la literatura és una de les millors maneres de pensar què és el que volem per al nostre futur i, alhora, pensar també el nostre present”.

 

Beamud ha explicat que “en la sisena edició del certamen de relats breus convidem la ciutadania a reflexionar sobre la superació dels estereotips que han estat assignats a les dones, el seu empoderament, volem que es puguen visibilitzar les figures femenines com a referents, ressaltar la presència de les dones en els àmbits masculinitzats i denunciar els obstacles que les dones han de superar per aconseguir els seus objectius”.

La regidora ha recordat que el certamen “té dos modalitats: dels 18 als 30 anys i de més de 30 anys” perquè “les nostres experiències vitals són molt diferents quan tenim 18 anys o quan en tenim 50. I hem de parar atenció a eixos dos vessants: la mirada jove i atenta i la mirada feminista”.

En esta edició, el jurat està format per quatre persones, dos dones i dos homes. Els quatre membres del jurat són la fiscal Susana Gisbert, el lingüista Ferran Campos, el psicòleg Guillem Ribes i la periodista Sara Olivas.

Enguany s’han presentat 25 relats, 5 dels quals estan escrits en valencià. 19 dels textos estan escrits per persones majors de 30 anys i 6 per persones d’entre 18 i 30 anys. El 88% de les participants són dones.

La decisió final del jurat es farà pública el pròxim 1 de juliol i els guardons es lliuraran el 4 d’octubre al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud