Consell de l'Horta - València

Consell de l'Horta

Tornar

Joan Ribó celebra l’impuls del Consell que protegirà l’horta per tal que torne a ser “el rebost de la ciutat i de l’àrea metropolitana”

Joan Ribó celebra l’impuls del Consell que protegirà l’horta per tal que torne a ser “el rebost de la ciutat i de l’àrea metropolitana”

• Joan Ribó s'ha reunit amb Mirella Mollà telemàticament

03/12/2020

El Consell de l’Horta donarà el seu tret d’eixida definitiu en la reunió del seu consell executiu que s’ha convocat per al pròxim 15 de desembre, segons ha celebrat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la reunió de la comissió de seguiment i control d’este consorci que conformen Ajuntament, Generalitat i Diputació de València. Durant esta trobada, que s’ha desenvolupat telemàticament, “hem impulsat l’esmentat consell defensor de la marca ‘l’Horta’, amb què volem aconseguir que este espai torne a ser el rebost de la ciutat i dels pobles de l’àrea metropolitana”.

 

Amb estes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha fet ressò de la seua reunió amb la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Mireia Mollà. “Hui hem acordat la celebració de la comissió executiva i conseqüent constitució de l’òrgan de govern del Consell de l’Horta, un pas amb què es consolida este ente, i el seu objectiu que és la protecció d’este ecosistema valencià de l’Horta, així com el seu model productiu”. “A més –ha afegit Joan Ribó- este consorci desenvoluparà tasques fonamentals per definir i millorar el treball de llauradors i llauradores”.

La trobada de hui s’ha emmarcat en el primer aniversari de la declaració de regadiu històric de l’horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM), un reconeixement de la FAO a este entramat d’artèries fluvials que nodrixen d’aigua la més de 6.000 xicotetes explotació que integren el pulmó verd periurbà.

En la reunió del pròxim dia 15 participaran representants de les corporacions locals, d’organitzacions agràries, d’entitats ecologistes i de la societat civil.

Recursos multimèdia

Joan Ribó