Consejo Escolar - València

null Consejo Escolar

Tornar

El Consell Escolar Municipal analitza de manera positiva l'inici de curs marcat pel covid-19

Ibáñez destaca “l'exemple que ens han donat els xiquets i xiquetes de València per adaptar-se i complir la normativa en este inici de curs tan difícil i tan peculiar”

Ibánez es reunix amb el Consell Escolar

• Ibánez es reunix amb el Consell Escolar

03/12/2020

El Consell Escolar Municipal de València s'ha reunit per a analitzar l'inici del curs escolar, i valorar el resultat de les accions preses pel consistori en matèria sanitària. Després de la reunió la regidora d'Educació i presidenta del Consell Escolar Municipal, Maite Ibáñez, ha agraït “l'esforç de tota la comunitat educativa en estos primers mesos de curs”, i ha destacat “l'exemple que ens han donat els xiquets i xiquetes de València per adaptar-se i complir la normativa en este inici de curs tan difícil i tan peculiar”.

 

Entre altres accions, Ibáñez ha posat en valor el programa d'absentisme o la distribució de 453 tauletes digitals entre els col·legis municipals, i altres institucions educatives com el Conservatori Municipal, els Centres d'Acció Educativa Singular (CAUS) o els Centres de Dia. Esta mesura ha servit, segons la regidora per a “reforçar la igualtat d'oportunitats”. També ha detallat l'augment de la partida pressupostària destinada a les ajudes del material escolar per a alumnes d'infantil, que s'han incrementat fins als 400.000 euros, així com el suport a les escoles infantils a través de la gestió del xec escolar.

Ibáñez ha anunciat la creació de la Comissió Municipal d'Absentisme, un òrgan consultiu “que serà una eina molt positiva i un avanç quant a la prevenció de l'absentisme escolar, ja que comptarem amb l'assessorament de totes les parts implicades”. Durant la reunió, s'han tractat temes com les activitats extraescolars o el treball realitzat pel Consell Alimentari Municipal (CALM) per a incorporar les seues propostes d'alimentació saludable.També s'han abordat les accions realitzades pel consistori, com l'increment dels servicis de neteja. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha informat el Consell Escolar dels avanços en les obres contemplades en el Pla Edificant, que permet que es vagen “millorant i dignificant” els centres públics de la ciutat.

Per a finalitzar, s'ha tractat la Resolució de la Direcció Territorial d´Educació, Cultura i Esport sobre la designació del 16, 17 i 18 de març com a festius dins del calendari escolar de l'any 2021.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez