Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Congrés Internacional SmartBusiness - València

Vés enrere Congrés Internacional SmartBusiness

Volver

València, Capital Verda Europea, es convertix hui en fòrum d'estudi dels usos terrestres de la tecnologia de la NASA

• La trobada internacional forma part del programa d'activitats de la Capitalitat Verda Europea

23/05/2024

  • El regidor de Mobilidad, Jesús Carbonell, ha inaugurat la IV Trobada Internacional SmartBusiness. Innovation&Valors que se celebra hui en el Palau de l'Exposició i en el marc de les activitats de la Capitalitat Verda Europea
  • El director de l'Oficina de Transferència de Tecnologia de la NASA, Daniel Lockney, ha impartit la primera conferència i ha explicat els usos terrestres de la tecnologia d'esta agència espacial
  • En la jornada d'este matí, també han participat com a ponent el catedràtic d'Ètica de la Universitat de Stanford, RobReich, qui ha defés “el lideratge en valors”

La IV Trobada Internacional SmartBusiness: Innovation&Valors se celebra hui a València “amb la finalitat de trobar solucions creatives a desafiaments globals com el canvi climàtic i la sostenibilitat”, tal com ha manifestat hui el regidor de Mobilidad, Jesús Carbonell, durant la inauguració d'esta trobada que ha reunit en el Palau de l'Exposició a representants d'universitats, centres d'investigació, empreses i organitzacions “per a compartir casos d'èxit i bones pràctiques relacionades amb la sostenibilitat i la innovació”.

El regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell, ha inaugurat esta cita anual que enguany forma part del programa d'activitats de la Capitalitat Verda Europea “un reconeixement que subratlla el nostre compromís amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient, però també amb la innovació”. Segons les seues paraules, “este congrés representa una ocasió excepcional per a compartir un objectiu comú: fomentar la innovació i explorar noves oportunitats de negoci en l'àmbit de la gestió innovadora de l'empresa, la indústria i les institucions públiques i privades”.

“No sols es tracta de millorar productes i servicis, sinó també de trobar solucions creatives a desafiaments globals com el canvi climàtic i la sostenibilitat”, ha afirmat l'edil, després de recordar que “el compromís de València amb la sostenibilitat i la innovació no sols ens distingix, sinó que ens posiciona com un far i exemple a seguir per a altres ciutats mediterrànies i més enllà”.

“Este congrés, és una oportunitat única per a escoltar discursos inspiradors d'especialistes i analitzar noves estratègies, perquè en un món cada vegada més interconnectat i conscient dels desafiaments mediambientals, la innovació s'erigix com el motor de canvi cap a un futur més sostenible”, ha celebrat.

Les tecnologies de la NASA tornen a la Terra en forma de beneficis

El primer d'estos discursos ho ha pronunciat el director de transferència tecnològica de la NASA, Daniel Lockney, qui ha explicat els usos terrestres de la tecnologia d'esta agència espacial. “Són creades per a les missions de la NASA però tornen a la Terra en forma de beneficis pràctics i terrestres”, ha assegurat.

Daniel Lockney ha manifestat que “els nous productes i servicis que beneficien la vida quotidiana naixen d'usos innovadors, sovint imprevistos, dels invents aeroespacials”. “Les tecnologies de la NASA vigilen i netegen el medi ambient, augmenten la precisió de les previsions meteorològiques, milloren el rendiment de les collites, incrementen l'eficiència i productivitat de la indústria manufacturera i fins i tot salven vides”, ha detallat.

Després d'esta ponència, ha intervingut el director de l'equip d'Anàlisi de Mercats de la Direcció General d'Energia de la Comissió Europea, Manuel Rivas, qui ha informat de la transició energètica verda i els desafiaments per a les Smart businesses emergents, i ha donat pas a la primera de les cinc taules redones interdisciplinàries programades.

“La UE s'ha embarcat en una transició energètica verda de gran importància que convertirà a Europa en un continent climàticament neutre i en el llarg termini ens portarà a gaudir d'una energia més neta, barata i autònoma. Però la transició, per la seua magnitud i rapidesa, no està exempta de desafiaments per a la competitivitat de les nostres empreses i perquè gaudisquen d'una major autonomia estratègica energètica”, ha indicat.

En la primera d'estes taules ha participat el director de la Capitalitat Verda Europea, Antonio García, qui també ha destacat que “València, la primera ciutat mediterrània a rebre el reconeixement de la Capitalitat Verda Europea, ha demostrat un fort compromís amb la protecció del medi ambient, la promoció de l'ús sostenible del sòl, o, per exemple, la reducció del soroll”.

En total, en esta trobada, compartiran experiències i analitzaran estratègies uns vint directius de companyies i organitzacions, que, moderats per cinc especialistes, analitzaren casos d'èxit i bones pràctiques relacionades amb models de negoci exemplars, sostenibles i innovadors que estan generant noves oportunitats de negoci i avantatges competitius en els seus sectors productius.

En la jornada d'este matí, també ha participat com a ponent el catedràtic d'Ètica de la Universitat de Stanford, Rob Reich, qui ha defés “el lideratge en valors”, i esta vesprada intervindran la líder del MITdesignX, un programa acadèmic de l'Institut Tecnològic de Massachusetts i ex investigadora del Self-Assembly Lab del MIT que treballa en tecnologies pioneres de materials programables, María Esteban; i el director de l'equip de IA Azure de Microsoft, Fernando Rubio.