Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Conferencia Policía Local Amenazas Híbridas - València

Vés enrere Conferencia Policía Local Amenazas Híbridas

Volver

Primera jornada de la conferència anual de la xarxa europea contra les amenaces híbrides

• Es tracta d'un fòrum impulsat per la Comissió Europea

23/04/2024

  • Es tracta d’un fòrum impulsat per la Comissió Europea

 

Hui ha tingut lloc la primera jornada de la Conferència anual de la Xarxa Europea contra les Amenaces Híbrides. Una xarxa que ha nascut sota el Projecte EU-HYBNET, impulsat per la Comissió Europea, que ha encomanat als socis la creació d'esta xarxa. Les amenaces híbrides solen començar per mitjà de l'atac a la seguretat d'un sistema o xarxa informàtica i que té com a objectiu influir en la presa de decisions dels estats, fent ús de mitjans polítics, econòmics, militars, civils o d'informació.

Esta xarxa en la qual participen prop de 130 socis de 17 països europeus té una especial importància en el context actual perquè, tal com ha explicat Manuel Rodríguez, Director TIC de la Direcció General de Seguretat del Parlament Europeu ”enguany hi ha 72 processos electorals és el "superany electoral" a tot el món i el nostre objectiu és que els ciutadans exercisquen el seu dret a vot de manera lliure i sense cap mena de campanya d'intoxicació”.

En estes jornades s'ha debatut sobre quins són els perills i reptes als quals s'enfronta la Unió Europea i cadascun dels seus estats membres, de la seua metodologia i de què han de fer les diferents administracions per a combatre'ls. “Estes amenaces” ha comentat José Luis Diego, Inspector Cap de Projectes Europeus de la Policia Local de València, “tenen una doble vessant, una més “ciber” contra institucions democràtiques i infraestructures crítiques. Ací les policies hem de tindre un paper actiu per a detectar i mitigar atacs contra institucions democràtiques .D'altra banda estan les campanyes de desinformació, faules i intents de polarització de l'opinió pública de diferents temàtiques”.

Per a Pablo Hernández, coordinador d'investigació acadèmica en Maldita.es, “el fonamental és tindre bona informació, nosaltres ens encarreguem de desmuntar les faules que estan circulant per les xarxes socials i donem la informació contrastada i verificada al públic perquè la gent, quan vaja a votar, sàpia que està votant i com ho està fent, és a dir, que el seu vot està comptant i no està regalant la seua votació.