Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Concursos juntas municipales de distrito - València

Vés enrere Concursos juntas municipales de distrito

Volver

Últims dies per presentar-se als concursos de curts, fotografia i ciència de les juntes municipals de districte

Ciutat Vella i Russafa repartiran 1.700 euros entre els autors dels millors treballs audiovisuals i d’investigació que participen en els certàmens

• La JMD de Ciutat Vella premia amb 600 euros el millor curt exprés

16/04/2023

Esta setmana conclou el termini per participar en els concursos de curts exprés, fotografia i ciència que han convocat les juntes municipals de Ciutat Vella i Russafa. Ciutat Vella premiarà amb 600 euros el millor vídeo rodat en els seus carrers i atorgarà tres guardons, de 250 euros cadascú, als autors de les imatges que millor reflectisquen la influència del canvi climàtic en el districte. D’altra banda, els joves investigadors i investigadores residents a València poden optar a la gratificació de 350 euros amb què la junta de Russafa pretén incentivar els treballs cientificotècnics.
 

La junta municipal de Ciutat Vella, en col·laboració amb el Centre Cultural Francòfon de València i l’Associació CulturalKulturcrítics, ha organitzat un concurs de curts exprés, amb l’objectiu fomentar la creativitat d’artistes locals i posar en valor el districte com a espai de cultura. El vídeo ha de ser original, tractar sobre una temàtica relacionada amb Ciutat Vella i rodar-se en algun dels seus carrers. Una volta finalitze el termini de presentació de sol·licituds, el pròxim 20 d’abril, el jurat cridarà els equips participants i els assignarà una localització per a gravar. Estos disposaran de 72 hores per lliurar-ne el treball, d’entre 30 i 300 segons, en format digital, i amb un màxim de dos gigabytes. Hi ha un únic premi de 600 euros. 

Així mateix, Ciutat Vella ha posat en marxa un certamen de fotografia en homenatge a Francisco Jarque, qui va retratar durant anys les festes i els personatges més emblemàtics de la Seu, la Xerea, el Carme, el Pilar, el Mercat i Sant Francesc. D’esta manera, es pretén mostrar la diversitat i riquesa d’estos barris. En esta edició, les imatges han de reflectir com el canvi climàtic afecta els espais, jardins, residents i visitants del nucli urbà. Les instantànies s’han d’entregar abans del 24 d’abril, i han de ser originals i inèdites, amb independència que siguen en blanc i negre o color. Es lliuraran tres guardons, a l’originalitat, tècnica i creativitat, consistents en un diploma i 250 euros cadascú.

D’altra banda, la ciència i la tècnica centren el concurs convocat per la junta de Russafa, amb què es busca estimular els joves investigadors i investigadores per continuar amb la seua tasca i conscienciar la ciutadania de la importància de la investigació, no només per fomentar vocacions en esta àrea, sinó com a competència fonamental per a tota la societat. Hi poden participar fins el 22 d’abril persones residents a la ciutat de València, majors de 18 anys i que no hagen complit 35 anys. S’establix una única dotació econòmica de 350 euros.