Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Concurso Corredor Verde València Sud - València

Vés enrere Concurso Corredor Verde València Sud

Volver

L'Ajuntament convoca un concurs d'idees per a dissenyar el futur corredor València Sud

Afectarà 85 hectàrees de terreny i nou barris de la ciutat

• El futur corredor verd tindrà una longitud de 4 quilòmetres

05/10/2022

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha anunciat hui la convocatòria d'un concurs d'idees per a dissenyar el futur corredor verd València Sud. Este nou espai utilitzarà els terrenys que queden alliberats una vegada es produïsca el soterrament de les vies del Parc Central. Està previst que tinga una longitud de 4 quilòmetres que connectaran l’extrem sud del Parc Central amb el polígon de Vara de Quart. Sandra Gómez ha destacat la importància d'este projecte que “marcarà el futur de la ciutat aprofitant que s'eliminarà la cicatriu ferroviària que dividix en dos els barris del sud de la ciutat”.

 

El concurs d'idees que es convoca ha de proposar solucions per al disseny d'este corredor verd que al llarg de 4 quilòmetres afectarà 85 hectàrees de terreny i nou barris de la ciutat: Arrancapins, la Raiosa, Creu Coberta, Camí Real, Sant Marcel·lí, Sant Isidre, Vara de Quart, Russafa i Malilla. L'objectiu és generar un gran corredor verd que enllace el Parc Central amb el polígon de Vara de Quart en el que serà, segons ha manifestat la regidora Sandra Gómez “el pla més ambiciós després del concurs que en el seu moment es va fer per al disseny del Jardí del Túria; ha arribat el moment dels barris del sud”.

El concurs d'idees es desenvoluparà en una única fase i una vegada estiga obert el termini, hi haurà 60 dies per presentar les propostes. En un termini màxim de 2 mesos es pronunciarà el jurat i l'equip seleccionat tindrà 12 mesos per a redactar i entregar el masterplan del projecte. El premi per al projecte guanyador del concurs serà 15.000 euros. També tindran recompensa econòmica els projectes que queden en segon i tercer lloc en el concurs, amb una dotació de deu mil i cinc mil euros respectivament. Entre els requisits del concurs s'especifica que l'equip redactor ha de ser multidisciplinari amb professionals de l'arquitectura, enginyeria, paisatgisme, patrimoni cultural i perspectiva de gènere.

En paraules de la vicealcaldessa, Sandra Gómez, este futur corredor “renovarà tota la façana sud-oest de la ciutat substituint la planxa de vies ferroviàries per una gran zona verda”. Gómez ha explicat que “acabar amb la cicatriu ferroviària havia de tindre el seu dia després” en al·lusió a este projecte per al qual ara es convoca el concurs.

Gómez ha explicat que el projecte afecta nou barris de la ciutat “en els quals residix el 20% de la població de València”. Entre els objectius del pla esmentats per la regidora de Desenvolupament Urbà, ha destacat: la protecció del patrimoni cultural amb la recuperació d'edificis industrials que en l'actualitat estan abandonats; consolidació del model de ciutat 15 minuts; disseny d'un eix verd que minimitze l'ús del vehicle privat; gestió del sòl el més sostenible i eficient possible per a l'Ajuntament des del punt de vista econòmic i incorporació de la perspectiva de gènere en el disseny urbanístic. La vicealcaldessa ha assenyalat que amb el disseny d'este corredor l'increment de zona verda en el sud de la ciutat serà d'entre un 12 i un 15 per cent.

El jurat que decidisca el projecte guanyador estarà presidit per la delegada de l'àrea de Desenvolupament Urbà i comptarà amb representació del Col·legi d'Arquitectes, Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports així com diversos representants de l'equip tècnic municipal i especialistes en perspectiva de gènere.

Recursos multimedia

Sandra Gómez