Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Concienciación del Abuso y Maltrato Personas Mayores - València

Vés enrere Concienciación del Abuso y Maltrato Personas Mayores

Volver

L’Ajuntament se suma a la iniciativa mundial per a reivindicar el bon tracte cap a les persones majors

L'Hemicicle acull un acte amb motiu del Dia de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament en la Vellesa

• L'Ajuntament ha reivindicat “l'envelliment actiu i saludable"

15/06/2023

L'Hemicicle ha acollit hui un acte en el qual l'Ajuntament ha reivindicat “el bon tracte que mereixen les persones majors per a envellir de manera activa i saludable”, tal com ha manifestat la vicealcaldessa i regidora d'Envelliment Actiu en funcions, Sandra Gómez.
 

Este acte s'ha celebrat en el marc del Dia Mundial per a la Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament a les Persones Majors amb el lema “El maltractament en la vellesa no es veu, no se sent, no es parla”, i el missatge “si el detectes, comunica'l”. I ha reunit els presidents i presidentes dels 51 Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors (CMAPM), i representants dels Centres de Dia de la ciutat i d'entitats i associacions que col·laboren amb les polítiques municipals d'Envelliment Actiu.

En la seua intervenció Sandra Gómez, que ha explicat este acte s'ha celebrat en el saló de plens municipal “perquè este és el lloc en el qual s'acorden decisions importants per a cuidar i protegir la ciutadania”, ha recordat que “la discriminació per l'edat provoca moltes situacions de maltractament i vulnera els drets”. “Per això -ha afegit- cal visibilitzar esta realitat davant la qual tots i totes som vulnerables”.

La vicealcaldessa en funcions ha ressaltat que “la reivindicació d'un bon tracte per a les persones majors, que l'Ajuntament també ha manifestat amb una pancarta penjada al balcó principal de la casa consistorial, és una prova del compromís indestructible que la societat té amb els qui, en realitat, només mereixen agraïments i respecte”.

En este acte també han participat la defensora del major de la ciutat de València, Susi Pérez, qui ha llegit un decàleg per a donar un bon tracte a les persones majors, un document avalat per principis com la individualitat. En este sentit, el director de la Càtedra d'Envelliment Actiu de la Universitat de València, Omar Caulí, que també ha intervingut, ha ressaltat “que totes les persones majors no són iguals”, i ha argumentat “la necessitat de visibilitzar realitats com el maltractament que –segons dades de l'Organització Mundial de la Salut- patixen una de cada 10 persones majors”.

En nom dels diferents CMAPM ha intervingut el president del centre de Malva-rosa, i membre del Consell Consultiu de Persones Majors, José Antonio Martínez, qui ha coincidit amb Sandra Gómez en ressaltar “la importància que les persones majors siguen protagonistes actives i visibles”.

L'acte s'ha tancat amb una foto de família i una crida a la societat valenciana perquè, davant qualsevol sospita de maltractament físic, psicològic, afectiu sexual, econòmic, institucional, social o que supose una violació de la llibertat de les persones majors, es telefone al telèfon gratuït de la Confederació Estatal de Majors Actius (CONFEMAC) 900 65 65 66.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr