Concesión primeras ayudas Plan Resistir - València

Concesión primeras ayudas Plan Resistir

Tornar

Els primers 2.091 beneficiaris del Pla Resistir rebran les ajudes esta mateixa setmana

El 83,3 % de les persones sol·licitants pertanyen al sector de l’hostaleria i turisme; el 10,85%, al de la cultura; el 4,8 %, al de l’esport, i el 0,90 %, a la venda ambulant

• La concessió de les primeres ajudes del Pla Resistir beneficia 2.091 persones sol·licitants

23/02/2021

La Junta de Govern Local convocada demà dimecres amb caràcter extraordinari aprovarà la concessió de les primeres ajudes del Pla Resistir a 2.091 sol·licitants —1.146 autònoms i 945 micropimes— per import de 5.191.600 euros, de manera que rebran la subvenció abans de finalitzar la setmana. El 83,5 % de les persones beneficiàries pertanyen al sector de l’hostaleria i turisme; el 10,85 %, al de la cultura; el 4,8 %, al de l’esport, i el 0,90 %, a la venda ambulant. Així ho ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, qui ha remarcat que este és “el primer llistat del total de les 3.600 peticions que s’han tramitat actualment” i està previst que la Junta de Govern del divendres acorde la concessió d’ajudes a altres mil sol·licitants més. El termini per demanar les prestacions del Pla Resistir està obert fins el pròxim 3 de març.

 

Pilar Bernabé ha informat de la primera relació de 2.091 persones autònomes i micropimes que “esperem que abans que acabe la setmana puguen tindre els diners en els seus comptes corrents” corresponents a les ajudes Parèntesi del Pla Resistir que l’Ajuntament gestiona per pal·liar les conseqüències de la pandèmia en els sectors productius de la ciutat. Segons la regidora, el consistori “està demostrant el seu compromís absolut amb les persones autònomes i micropimes”, ja que “la prioritat des del primer dia ha sigut agilitar al màxim tots els tràmits perquè els diners arribe a les persones que el necessiten”.

En eixe sentit, Bernabé s’ha referit a “temps rècord”. “L’Ajuntament mai ha gestionat ajudes d’estes característiques en estos terminis”, ha subratllat l’edil, qui ha agraït “l’esforç i dedicació absoluts dels funcionaris i funcionàries d’esta casa per ajudar a milers de famílies que ho estan passant realment mal”. D’altra banda, ha recordat que el termini per demanar les prestacions del Pla Resistir està obert fins el pròxim 3 de març. També ha posat l’accent en la diferència entre la preinscripció i la sol·licitud formal. “Emplenar la primera preinscripció no dona dret a fer la sol·licitud”, ha manifestat. “És imprescindible emplenar i entregar la documentació que ha d’acompanyar la sol·licitud, bé a través de la Seu Electrònica, bé a través del registre presencial de l’edifici de Tabacalera, per tindre dret a les ajudes”.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé