S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Concesión ayudas alquiler 2020 - València

Vés enrere Concesión ayudas alquiler 2020

Tornar

L'Ajuntament destina 2 milions d'euros a pagar el 40 % del lloguer anual de 1.250 veïns i veïnes

• Ajudes lloguer

28/12/2020

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha anunciat que la Junta de Govern Local aprovarà demà les ajudes al lloguer per a l’any 2020 que estan dotades amb dos milions d’euros. Estes ajudes permetran a 1.250 persones beneficiàries sufragar el 40 % del preu del seu lloguer durant tot un any, amb la condició que no paguen un arrendament superior a 600 euros al mes.

 

La regidora Lozano s’ha referit a esta convocatòria d’ajudes com a “fonamental en un any tant difícil com ha sigut el 2020 per a moltes persones”. I ha recordat que s’ha produït un increment del preu màxim de lloguer subvencionable previst en les cinc convocatòries hagudes fins ara. A la de 2016 va ser de 450 euros; el 2017 es va apujar a 500 euros “per adaptar-nos a la realitat d’augment del preu de lloguer que patia la nostra ciutat” i, ja en la resta de convocatòries, “el preu màxim de lloguer subvencionable ha apujat fins als 600 euros mensuals”.

Lozano ha dit que “esta convocatòria és una acció més, de totes les que tenim en marxa, per ajudar a compensar la pujada de preus a la ciutat de València i aconseguir que més famílies tinguen un lloguer assequible. Es posa el focus en les persones que tenen menys ingressos i menys capacitat de pagament. Així mateix, es tracta d’ajudes que han beneficiat principalment cinc col·lectius molt concrets: joves, famílies nombroses, famílies amb membres amb diversitat funcional, persones majors i famílies monoparentals”.

Així, hi ha 278 beneficiaris joves d’entre 18 i 34 anys, 153 famílies nombroses, 131 famílies amb membres amb diversitat funcional, 101 famílies monoparentals i també 101 persones beneficiàries majors de 65 anys. A més, hi ha 18 persones beneficiàries víctimes de violència de gènere i 12 famílies amb l’amenaça d’un desnonament per impagament del lloguer de la mateixa vivenda.

Lozano ha assenyalat que el criteri que més prima a l’hora d’atorgar els ajuts és l’econòmic. “Els ingressos de la unitat familiar o unitat de convivència han de ser inferiors a l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) multiplicat per tres, és a dir, no poden superar el màxim de 22.568 euros anuals”, ha explicat.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano