S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Compra de libros. Bibliotecas - València

Vés enrere Compra de libros. Bibliotecas

Tornar

Les biblioteques municipals amplien els seus fons bibliogràfics amb novetats literàries dirigides a tots els públics

L’Ajuntament realitza una compra de llibres amb una inversió de més de 100.000 euros

• En els pròxims dies les biblioteques municipals de la ciutat comptaran amb novetats editorials

13/06/2022

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha anunciat una nova adquisició de llibres per a les biblioteques municipals, dotada amb una inversió de 102.000 euros. Els exemplars ja han arribat a les biblioteques i durant els pròxims dies estaran disponibles en les prestatgeries. S'adquireixen novetats editorials, principalment llibres de narrativa i literatura infantil i juvenil. A més, està en procés una licitació per valor de 150.000 euros, per la qual cosa enguany realitzarem “una de les majors inversions en compra de llibres per a les biblioteques amb un total de 252.000 euros”.

 

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha assenyalat que “en els pròxims dies les biblioteques municipals de la ciutat comptaran amb un bon nombre de novetats editorials, especialment de novel·la, que és el gènere més demandat pels usuaris i usuàries”. “La nova adquisició de llibres ha permés incrementar i renovar els fons bibliogràfics de tota la xarxa de biblioteques municipals, que presten este servici en els barris de la ciutat, i fer costat a la indústria del llibre”.

Dels 102.000 euros, 76.000 procedeixen dels pressupostos participatius DecidimVLC de l'any 2021, que van dirigits, com a resultat de la votació pública, a la Biblioteca de Beniferri – Joan de Timoneda, Biblioteca del Cabanyal – Canyamelar – Casa de la Reina, Biblioteca de Na Rovella – Joaquim Martí i Gadea, Biblioteca de Patraix – Azorín, Biblioteca de Sant Marcel·lí – Camí Real – Clara Santiró i Font.

L'adquisició comprén novel·la, poesia o teatre, literatura infantil i juvenil, còmics, llibres amb perspectiva de gènere, Lectura Fàcil, llibres de coneixement (història, geografia, llengua, medicina, etc.), i s'amplia el fons local amb llibres d'història, art, arquitectura o patrimoni valencià. També s'ha dut a terme una adquisició específica per als clubs de lectura, per a la Biblioteca Històrica i una altra de novel·la negra.

Entre els títols adquirits destaquen novel·les com “De cap part” de Julia Navarro, “L'Italià” d'Arturo Pérez-Reverte, “La Bèstia” de Carmen Mola, “Últims dies a Berlín”, de Paloma Sánchez, “Roma soc jo”, de Santiago Posteguillo, “Mai” de Ken Follet, “Cándid”, de Miquel Nadal, “Els Falciots”, de Fernando Aramburu, “Violeta” d'Isabel Allèn, “La Dona Invisible” de Mònica Richart o “Monumental” de Joan Canela i Jordi Colonques.

El lot de novel·la negra està format per 94 títols, entre els quals es troben les obres d'autors com Benjamin Black, Andrea Camilleri, Michel Connelly, Jo Nesbo, Víctor de l'Arbre, Dolores Redó, Mikel Santiago o Eva García Sáenz de Urturi.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez