Comisión Hacienda - València

Comisión Hacienda

Tornar

València va executar 46,5 milions més que en 2019 per a atendre l'emergència i reactivar l'economia

Sanjuán destaca que el conveni amb el cadastre permetrà seguir millorant la recaptació sense pujar impostos

• Sanjuán assegura que el conveni amb el cadastre permetrà augmentar la recaptació sense pujar impostos

22/03/2021

La comissió d'Hisenda ha aprovat l'informe d'estabilitat que demostra que l'Ajuntament de València va gastar un 7 per cent més que en 2019 per a combatre la pandèmia i reactivar l'economia de la ciutat. En concret, el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha assenyalat que l'execució pressupostària ha sigut de 46,5 milions més que en el passat exercici.

 

Sanjuán ha destacat el treball realitzat per l'Ajuntament per a “donar ajudes i poder estimular l'economia de la ciutat, arribant als sectors més afectats per la pandèmia”. “Continuarem estimulant l'economia”, ha assegurat l'edil, qui ha remarcat que València és “una de les ciutats que més ràpid està pagant el Pla Resistir davant de ciutats com Alacant que encara no sap si començará a pagar en abril ”.

Igualment, ha informat també que s'ha aprovat el conveni amb el cadastre que permet regularitzar el cobrament de l'IBI perquè els contribuents paguen d'acord amb la seua situació real. Pel que fa a este assumpte, ha precisat que “esta millora ens permetrà incrementar els ingressos municipals sense necessitat de pujar impostos”.

Sanjuán ha ressaltat que estos anys “hem millorat la gestió tributària a través del conveni per a cobrar multes de fora de València, activant la inspecció perquè pagaren aquelles persones que cometien frau amb l'administració local i ara ho fem aprovant el conveni cadastral que ens permetrà regularitzar l'IBI”.

 

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán