Colaboración mundo fallero - València

Colaboración mundo fallero

Tornar

L’alcalde destaca la col·laboració i el diàleg de l’Ajuntament i el món faller en el primer any sense falles

Ribó ressalta les ajudes econòmiques i les mesures de suport als diversos sectors vinculats a la festa

• Es complix una any de la suspensió de les Falles per la pandèmia

10/03/2021

L’alcalde, Joan Ribó, ha expressat “satisfacció” per “la gestió i la col·laboració” entre l’Ajuntament i el món faller quan hui es complix un any de la suspensió de les Falles a causa de la pandèmia. El primer edil ha ressaltat les ajudes econòmiques als diversos sectors vinculats a la festa que s’han impulsat des del consistori, així com el suport a les comissions falleres amb l’emmagatzematge dels monuments a Fira València i la Marina, entre altres mesures. També s’ha referit al gasto, en 2020, de tot el pressupost destinat a pirotècnia, que arribava als 300.000 euros. “Malgrat la pèssima situació i els sentiments de frustració perquè no va haver Falles l’any passat i enguany tampoc, les coses s’han resolt d’una manera molt positiva i amb diàleg”, ha remarcat. Pel que fa a la suspensió de la Nit del Foc davant l’informe de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ribó ha indicat que “seguim escrupulosament les normes que emanen de Sanitat” i ha garantit que es mantindrà el pressupost previst enguany per a pirotècnia.

 

Segons el primer edil, en este exercici sense Falles “la col·laboració entre l’Ajuntament i el món faller ha funcionat d’una forma molt adequada, hi ha hagut un nivell de comunicació molt alt i un nivell de col·laboració per prendre les decisions, que es van adoptar d’una forma encertada”. L’alcalde ha recordat com “en la nit del dia 10 ens vam reunir amb el món faller” per, en un primer moment, ajornar la celebració de la festa, i després, suspendre-la. Joan Ribó ha ressaltat “que al llarg d’este procés hem introduït una sèrie d’ajudes a tots els sectors fallers”. “L’Ajuntament s’ha preocupat a nivell econòmic també del món de les Falles”, ha manifestat. “Malgrat la pèssima situació, la pèssima sensació, els sentiments de frustració que puga produir que no va haver Falles l’any passat i que enguany, de moment, no hi ha Falles tampoc, crec que les coses s’han resolt d’una manera molt positiva”.

Ribó ha detallat que “l’any passat es va ajudar les comissions falleres” i “es va gastar tot el pressupost de la pirotècnia, 300.0000 euros”, per donar suport a “tots estos elements, a l’igual que molts altres que estan implicats en el món faller”, que s’han vist castigats per la pandèmia. A més, s’ha referit a l’emmagatzematge dels monuments fallers a Fira València, i una xicoteta part, a la Marina.

Pel que fa a la suspensió de la Nit del Foc davant l’informe de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l’alcalde ha assegurat que “seguim les instruccions de Sanitat de forma contundent” i “a la vegada hem garantit al món pirotècnic que tot el pressupost que tenim es mantindrà i quan siga possible es farà la Nit del Foc”. “Si es flexibilitzen estes normes i ens deixen disparar el dia 19, nosaltres encantats”, ha puntualitzat. “Ara bé, nosaltres, com he dit sempre, respectem escrupulosament les normes que emanen de Sanitat”.

L’alcalde ha explicat que en la reunió amb la Conselleria mantinguda dimarts de la setmana passada, es va autoritzar en un primer moment que es podia disparar el 19 de març després del toc de queda per evitar concentracions i “nosaltres vam començar a treballar en esta direcció”. Després va arribar l’informe “dient que pot suposar un greu perill d’augmentar el nombre de contagis” i “també un informe en contra per part de Policia Local i de Bombers”, per la qual cosa s’ha hagut de suspendre este espectacle pirotècnic.

Recursos multimèdia

Joan Ribó. Col·laboració món faller
Joan Ribó. Suspensió Nit del Foc