Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Churros sin gluten - València

Vés enrere Churros sin gluten

Volver

Més de 15.000 celíacs ja poden menjar xurros i bunyols en Falles

• El laboratori municipal ha analitzat mostres de xurros, bunyols i xocolate a la tassa

12/03/2024

  • València compta amb un lloc de venda on es garanteix l'elaboració d'estos productes exempts de glútens
  • El laboratori municipal és l'encarregat de certificar que estos aliments són aptes per a persones celíaques

Les persones afectades de celiaquia també poden gaudir de la tradició de menjar xurros i bunyols amb xocolate durant les festes falleres. València, de nou, compta amb un lloc de venda en el qual es garanteix l'elaboració d'estos productes exempts de glútens.

Esta xurreria itinerant, impulsada per l'Ajuntament de València i l'Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), "té com a objectiu ampliar el ventall, donar cobertura, solucions i possibilitats de poder gaudir de les Falles als qui ja són un bon nombre d'afectats amb totals garanties tan sanitàries, com respectant els seus drets com a consumidors". Així ho han assegurat la regidora de Platges, Mónica Gil, i el regidor de Sanitat i Consum, José Gosálbez, després de visitar l'establiment situat en el número 41 del carrer Jesús, a càrrec de l'empresa fundadora Churrosnumerosos.com, especialistes en l'elaboració d'estos productes tradicionals sense glútens.

En este sentit, cal assenyalar que és el laboratori municipal, dependent de la Delegació de Platges, qui s'encarrega d'analitzar els productes per a certificar que són aptes per a persones celíaques. “El laboratori municipal de València ha analitzat mostres de xurros, bunyols i xocolate desfet d'este establiment. Les anàlisis es realitzen des de l'any 2014, en la campanya de falles i els resultats han sigut sempre satisfactoris, complint d'esta manera amb els valors establits en el reglament europeu CE 828/2014, per la qual cosa es poden designar com a elements sense glútens, contribuint a facilitar una major qualitat de vida al col·lectiu celíac, perquè puguen gaudir també de menjar este aliment tan propi de les festes falleres amb les màximes garanties”.

El regidor de Sanitat i Consum, José Gosálbez, ha destacat "la importància que totes les persones celíaques, puguen gaudir amb seguretat dels tradicionals xurros i bunyols en Falles, màximament quan els afectats representen ja prop d'un 1% de la població espanyola, la qual cosa suposa només a València unes 8.000 persones amb un increment notable entre la població infantil i en l'àrea metropolitana al voltant d'uns 15.000 potencials usuaris".

La col·laboració de l'Ajuntament de València amb ACECOVA té com a objectiu regular l'activitat analítica demandada per l'Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA) al Laboratori Municipal del Servici de Platges, en coordinació amb el Servici de Salut i Consum Responsable, proporcionant-los una informació veraç i objectiva que contemple tots aquells aspectes relacionats amb el control de qualitat dels aliments especials sense glútens destinats a este col·lectiu i d'uns altres de consum normal que a priori, per la seua composició haurien de ser aptes per a la dieta del celíac i que no obstant això, a causa d'especials circumstàncies (incorporació d'additius, contaminació en el procés de manufacturat, etc.) podrien resultar perjudicades per a ells.

Recursos multimedia

Cecilia Herrero