S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Cheque escolar - València

Vés enrere Cheque escolar

Tornar

Educació eleva la dotació del xec escolar fins a 3,7 milions d'euros

Maite Ibáñez: “Donem suport a les famílies que no poden fer front a una escolarització primerenca per motius econòmics”

• El xec escolar arriba als xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys

11/03/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria del xec escolar, que eleva la dotació econòmica per a les ajudes a les famílies fins a 3,7 milions d'euros. El curs passat, el pressupost d´estes ajudes era de 3,5 milions d'euros.

 

La regidora d´Educació ha explicat que “des de l´inici d´este mandat hem augmentat l´import de l´ajuda del xec escolar. Al curs 2021-2022 teníem una dotació de 3.517.172 euros i per al curs 2022-2023 disposarem d'un pressupost de 3.707.000 euros. La quantia màxima de l'ajuda també puja des de 90 a 120 euros per mes”, ha destacat.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez ha subratllat “l'augment de la dotació econòmica del xec escolar i el manteniment al juliol, una aposta per donar suport a les famílies que no poden fer front a una escolarització primerenca per motius econòmics, millorar la conciliació familiar i afavorir la igualtat d´oportunitats”.

També cal destacar que, a conseqüència de la gratuïtat de les places dels xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys impulsada per la Generalitat Valenciana a través del bo infantil, la quantia del xec escolar destinada al tram d'edat de 0 a 2 anys augmentarà, la qual cosa permetrà ampliar el nombre de famílies beneficiàries i que més sol·licitants es beneficien del tram màxim.

La proposta d´acord que ha elaborat Educació persegueix, efectivament, facilitar l´escolarització de l´alumnat de l´Educació Infantil, permetent a les famílies accedir a una escola infantil de la seua lliure elecció. Maite Ibáñez ha assegurat que l'objectiu municipal "és l'atenció a la formació, l'aprenentatge i la socialització dels xiquets i xiquetes entre 0-6 anys, des de la tasca dels centres educatius i al costat de les famílies". Els ajuts es dirigeixen els menors escolaritzats en Educació Infantil, que hagen nascut a partir del dia 1 de gener de 2017. Menuts i pares han de ser veïns de València i els centres educatius, igualment, hauran d'estar ubicats al terme municipal de València, llevat que els menors necessiten atencions especialitzades.

El xec escolar es destinarà a l'abonament de les quotes corresponents a l'ensenyament del curs escolar 2022/2023 durant el període de setembre a juliol i serà compatible amb altres subvencions o ajudes.

Les sol·licituds de les ajudes per escolaritzar els menors i els models es poden obtenir a la pàgina web municipal (https://educacio-valencia.es/es/cheque-escolar). El termini per presentar les sol·licituds serà de 30 dies naturals des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de València.