Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Charlas PLV en centros de mayores - València

Vés enrere Charlas PLV en centros de mayores

Volver

La Policia Local comença una sèrie de xarrades de seguretat en els centres de majors

• Centro de mayores del barrio de Arniches

30/01/2024

  • L'objectiu d'esta iniciativa és que estos “Consells de seguretat i estafes”, arriben als 51 CMAPMrepartits pels barris de la ciutat
  • Estes sessions posaran especial atenció en la ciberseguretat

La Policia Local de València ha començat una sèrie de xarrades per a oferir consells de seguretat a les persones majors de la ciutat. La primera ha tingut lloc en el Centre Municipal d'Activitats per a Persones Majors (CMAPM) del barri d'Arniches, on el regidor de Policia Local, Jesús Carbonell i el regidor de Majors, José Vicente Gosálbez, han explicat que l'objectiu d'esta iniciativa és que estos “Consells de seguretat i estafes”, arriben als 51 CMAPM repartits pels barris de la ciutat.

El regidor de Policia Local, Jesús Carbonell, ha posat l'accent en “la importància que té per a l'Ajuntament de València posar este tipus de consells de seguretat a l'abast de les més de 200.000 persones majors que viuen a la ciutat, una sèrie de consells senzills que els ajuden en el seu dia a dia per a evitar ser enganyats per altres persones”. “Volem que esta informació arribe a un col·lectiu que va en augment, ja que en l'actualitat representa prop del 20% de la població espanyola, i les previsions són que este percentatge s'acoste al 30% en els pròxims 15 anys”, ha manifestat.

A este efecte, les diferents Comissaries de Proximitat seran les encarregades de posar-se en contacte amb els Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors per a acordar les dates de celebració d'estes xarrades.

En este sentit, el regidor de Persones Majors, José Gosálbez, que ha agraït “la proposta de la Policia Local perquè els més majors, als qui devem tot, estiguen ben cuidats i protegits”, ha manifestat que, des que va assumir la delegació, una de les seues principals preocupacions va ser “oferir a les persones majors pautes de seguretat dins i fora de casa”. “Volem aconsellar-los dins de casa i guiar-los perquè ens siguen objecte d'engany, fraus i estafes, evitant que estranys accedisquen i puguen desvalisar-los o el que és pitjor agredir-los brutalment com fa pocs dies li va succeir a una parella valenciana de persones majors”. “I també ens preocupa la seua seguretat fora de casa, i per això han de vigilar bé les claus de les targetes, eixir acompanyats, sempre que siga possible i a hores i llocs que siguen freqüentats per un gran nombre de persones”, ha indicat.

Concretament, un dels punts en els quals estes sessions posaran una especial atenció és en la ciberseguretat, “ja que –tal com ha assegurat Carbonell- hi ha nombrosos informes que revelen que les persones majors de 65 anys són el grup amb major nombre de víctimes per part dels ciberdelinqüents”. Per això els agents en estes xarrades oferiran una sèrie de senzills consells pràctics com la realització de còpies de seguretat diàries, la utilització d'antivirus o la creació de contrasenyes segures, que els ajuden a utilitzar els seus ordinadors i els seus dispositius mòbils de manera segura. A més se'ls informarà dels passos a seguir en el cas de patir algun atac així com la possibilitat de denunciar-lo de manera telefònica, presencial o a través d'internet.

“En definitiva –ha conclòs el regidor- volem conscienciar a este col·lectiu tan nombrós de la necessitat d'adoptar pràctiques de ciberseguretat és fonamental per a reduir qualsevol mínim risc de patir un atac o una estafa cibernètica”

En estes xarrades també es donaran consells de seguretat en diferents àmbits de la vida diària com el carrer, la casa o els transports públics i sobre accions que presenten un perill especial, com és el cas de les visites als bancs o la retirada de diners en efectiu dels caixers automàtics.

Recursos multimedia

José Gosálbez