Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ceremonias civiles de recién nacidos - València

Vés enrere Ceremonias civiles de recién nacidos

Volver

El Palauet de Monforte acollirà les cerimònies de benvinguda als nounats de València

La celebració d'estes cerimònies civils no implicarà el pagament de cap taxa, atés que no constituixen actes administratius

• Els jardins del Palauet de Monforte

03/02/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la proposta de l'alcalde, Joan Ribó, per la qual l'Ajuntament de València oferirà la celebració de cerimònies civils de benvinguda a la ciutadania per als xiquets i xiquetes nascuts a la ciutat, i que les seues famílies així ho sol·liciten. Si bé encara no s'ha establit un protocol i s'estan estudiant els espais i fórmules per a poder efectuar estes celebracions, s'ha plantejat l'espai del Palauet i els Jardins de Monforte, on habitualment es duen a terme noces, que podrien acollir estes cerimònies.
 

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que esta iniciativa ha sorgit a proposta de ciutadans i ciutadanes que han plantejat la possibilitat de celebrar l'arribada d'un nou xiquet o xiqueta a les seues famílies sense que esta cerimònia haja de tindre un caràcter religiós. “Es tracta d'una activitat que existix en moltes altres ciutats d'Espanya, com Madrid, Barcelona, Pontevedra…, o de la Comunitat Valenciana, com Mislata, Benicassim, Benidorm, o Paterna, que tenen cerimònies d'este tipus”, ha explicat Ribó.

L'alcalde ha subratllat la voluntat que sustenta esta iniciativa, i que consistix a “celebrar una cerimònia civil per l'entrada a la societat d'un xiquet o una xiqueta, una societat en la qual tenen uns drets que volem subratllar i defensar”. “Entren en una societat, la valenciana, i l'Ajuntament de València vol treballar perquè eixos drets es respecten”, ha explicat.

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la moció impulsora, si bé encara no s'ha definit com es desenvoluparà el protocol. L'alcalde ha explicat que, després de l'aprovació, ara s'analitzarà les fórmules que es duen a terme en altres ciutats, “i treballarem per tal d’adaptar-les a la idiosincràsia valenciana”. Segons ha assegurat Ribó, el protocol estarà llest en poc menys d'un mes. “Serà un acte lliure, no oficial, merament de celebració, en el qual la idea central seran els drets dels xiquets, i el compromís de l'ajuntament perquè estos es respecten sempre”.

Atés que no es tracta d'un acte administratiu, la realització d'estes cerimònies no comportarà el pagament de cap mena de taxa per part de les persones usuàries. “És una benvinguda –ha recordat l'alcalde- una celebració bonica per la qual la societat i les famílies donen la benvinguda als nous ciutadans i ciutadanes”.

L'alcalde ha conclòs subratllant que cada família valenciana “podrà, lògicament, optar a celebrar o no, segons les seues creences religioses, perquè l'objectiu últim és respectar i ampliar les llibertats de tots els ciutadans. L'Ajuntament de València és de tots i de totes per damunt de creences i de no creences, un ajuntament per a totes les persones”, ha finalitzat.