S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Centro Día Municipal Jóvenes Cabanyal - València

Vés enrere Centro Día Municipal Jóvenes Cabanyal

Tornar

L'Escola de segona oportunitat del Cabanyal obrirà al gener amb 30 places

Acollirà tallers d’informàtica, hostaleria, fusteria, soldadura i comptarà amb servici d’orientació psicològica individualitzada

• La regidora Isabel Lozana ha visitat les obres

15/12/2020

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat este matí les obres pràcticament finalitzades del nou centre de dia per a joves del Cabanyal, amb quasi 600 metres quadrats de superfície construïda, dos plantes, un pati interior i 14 sales que acolliran diferents usos: aules de tallers, despatxos, sales multiús... I que obrirà a partir del mes de gener de 2021 en la plaça Doctor Llorenç de la Flor.

A la planta baixa se situa un magatzem, a continuació, l'àrea de lavabos i el nucli de comunicacions. Des del passadís s'accedeix a dos tallers (taller d'informàtica i taller d'hostaleria) i una sala multiús. El taller d'informàtica i la sala multiusos recauen a l'exterior i el taller d'hostaleria recau al pati interior, que dota d'il·luminació i ventilació al taller d'hostaleria. A més, es recuperaran les rajoles cara vista del pati i s’il·luminarà per complet.

A la planta primera se situen els despatxos dels treballadors del centre, envidriats i amb llum natural provinent del pati, també hi ha els lavabos, el nucli de comunicacions i una sala de reunions. El pati interior dota els despatxos i l'escala d'il·luminació i ventilació. El passadís dóna accés a tres tallers que recauen directament sobre la plaça de Llorenç de la Flor: taller de suport, taller de soldadura i taller de fusteria. D’altra banda, els quatre despatxos els ocuparan el tècnic auxiliar, l’educadora social, la psicòloga i el director del centre.

En les façanes principals la fusteria és de roure massís, envernissat, i en el pati, la fusteria és d'alumini lacat. A l'interior el paviment és de rajoles de gres porcellànic amb sòcol de fusta lacat en blanc. La il·luminació de tot l'edifici és amb llum led i hi ha sistema de fred-calor amb renovació d'aire. La totalitat de l'edifici és accessible.

Tal i com ha explicat la regidora Lozano “el Centre de Dia d'Inserció Sociolaboral per a Joves tindrà una atenció diürna de caràcter preventiu per a la inserció social, laboral i educativa d'adolescents en situació de vulnerabilitat, risc o desemparament, per pertànyer a entorns desfavorits. Es realitzaran activitats formatives i culturals, intervencions de suport educatiu, orientació psicològica individualitzada, activitats esportives, lúdiques i recreatives, orientació familiar, tallers d'iniciació professional, suport a mesures judicials al medi obert, servici diari de menjador i bo de transport. No obstant això, la idea és oferir el centre a entitats i projectes socials per les vesprades”.

Així, la regidora delegada dels Servicis Socials ha dit que “estes prestacions tenen com a objectiu previndre situacions de marginació derivades del fracàs escolar i de problemàtiques socials, familiars, educatives o econòmiques i proporcionar a les persones usuàries el suport necessari per al desenvolupament de l'autonomia personal i l'adquisició d'habilitats que faciliten la seua incorporació a l'ocupació”.

El centre està destinat a menors de 14 a 18 anys amb característiques de risc social i ruptura amb el sistema educatiu i formatiu, que requereixen de suport específic per a la seua inserció sociolaboral, mitjançant l'adquisició d'aprenentatges i coneixements bàsics. Es tracta, en definitiva, d’una escola de segona oportunitat.

És per això que, “després de 16 anys d'ús del local actual amb la consegüent necessitat de millores, es considera oportuna l'habilitació d'este edifici de nova construcció que done resposta a les exigències actuals. Este edifici permetrà preservar la qualitat de l'atenció professional, millorant les característiques de l'espai i conservant l'actual ubicació territorial del centre de dia. A més, suposarà un estalvi de quasi 20.000 euros anuals en despeses de lloguer del local actual”. “Per al govern municipal és un objectiu prioritari donar opcions de present i futur a la infància i adolescència amb situacions més complicades, per garantir el seu dret a una vida plena i segura”, ha conclòs la regidora Lozano.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Isabel Lozano