Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Centre Joventut Malva-rosa - València

Vés enrere Centre Joventut Malva-rosa

Volver

L’Ajuntament ultima l’inici de les obres de rehabilitació del nou centre de joventut de la Malva-rosa

Ibáñez i Notario han destacat que el nou equipament públic dinamitzarà el barri i permetrà oferir nous servicis a la seua població més jove

• Actual centre de Joventut Malva-rosa

04/11/2021

L’Ajuntament de València està ultimant l’inici de les obres de rehabilitació de l’edifici municipal que es convertirà en el nou centre de joventut del barri de la Malva-rosa. Les regidores de Gestió de Recursos i Joventut, Luisa Notario i Maite Ibáñez, respectivament, han destacat que “el nou equipament públic permetrà dinamitzar el barri i millorar els servicis que s’oferixen a les veïnes i els veïns més joves de la Malva-rosa”.

 

L’edifici, situat al número 25 del carrer Cavite, té una superfície de 331 metres quadrats i en l’actualitat es troba en situació d’abandonament, motiu pel qual requerix una intervenció per garantir les condicions de seguretat necessàries.

Amb un pressupost de licitació de 48.386,76 euros, el projecte contempla, d’una banda, treballs de demolició de parets i l’aigüera existent, l’alçat de fusteries interiors i el desmuntatge de la instal·lació elèctrica existent; d’altra banda, l’actuació contempla nova fusteria per a les portes interiors, remats dels revestiments verticals, el tractament superficial de paviments, el pintat de fusteries, portes, mobiliari i façana i el canvi de panys i de posicions o direccions d’obertura de portes. Pel que fa a les instal·lacions del local, s’adequaran les línies elèctriques i el quadre de baixa tensió existent, se subministraran extintors i s’instal·laran endolls, servici de veu i dades, aire condicionat i climatització.

Notario ha destacat que “per a este govern València és una ciutat de barris i pobles i la nostra política està orientada a garantir l’accés als servicis públics municipals a tots els veïns i veïnes independentment d’on visquen”. En eixe sentit ha assenyalat que “hi havia una gran feina a fer perquè la majoria dels barris estaven infradotats en 2015”, una situació que “estem revertint amb la construcció i rehabilitació de nous equipaments en tota la ciutat de forma homogènia i atenent reivindicacions històriques del veïnat com ha sigut el cas d’este centre de joventut de la Malva-rosa, que ajudarà a dinamitzar el barri i a millorar les expectatives de la seu població més jove”.

Ibáñez ha explicat que es tracta d'un local de grans dimensions amb una superfície útil de 284 metres quadrats, "que contribuirà a la dinamització del barri i a la millora dels servicis que oferim a les persones joves de la Malva-rosa" i ha exposat que el nou equipament públic “serà un suport per a les persones joves del barri, ja que en ell s'oferirà un servici d'assessorament juvenil i informació, a més de cursos i tallers que milloraran la formació i ocupabilitat de les persones usuàries". A més, ha destacat que el local disposa d’un gran espai de 90 metres quadrats que servirà com a sala de lectura i estudi. "Volem donar suport als espais per a la cultura i la convivència veïnal", ha subratllat. També ha explicat que en finalitzar les obres de condicionament i modernització, l’espai se sumarà a la xarxa de Centres Municipals de Joventut de la ciutat. Estos centres oferixen un servici permanent d'assessorament, formació, dinamització sociocultural i informació en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació.

Recursos multimedia

Luisa Notario
Maite Ibáñez