S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Carta Servicios GNL - València

Vés enrere Carta Servicios GNL

Tornar

L’Ajuntament aprova la carta de servicis del Gabinet de Normalització Lingüística municipal

Notario fa un balanç positiu de les tasques del GNL per defensar i estendre l’ús del valencià

• El Gabinet de Normalització Lingüística municipal promou diverses activitats

17/01/2023

La carta de servicis del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) municipal avalua les prestacions d’este recurs municipal que, entre altres treballs s’encarrega de la promoció del valencià, “i fixa fonts d’informació que permeten desplegar processos de millora contínua”, tal com ha informat hui la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, qui ha aprofitat l’aprovació d’esta eina per fer “un balanç molt positiu del paper que ha desenvolupat des del mandat anterior fins ara per la defensa del valencià i per la seua normalització i ús en àmbits molt diversos”.
 

"Amb el nostre govern el valencià ha deixat d'estar arraconat i invisibilitzat, perquè lluny d'amagar-ho volem mostrar el nostre orgull per la nostra llengua i la nostra cultura”, ha assegurat Notario. En esta línia, ha explicat que “per fi el valencià es pot utilitzar en la casa de tots els valencians i valencianes, garantint els drets dels veïns i veïnes que vulguen comunicar-se en valencià amb la seua administració local. Per fer-ho possible ha sigut clau el paper del GNL, al que hem dotat de personal i que ha impulsat desenes d'iniciatives d'èxit per fer del valencià una llengua dignificada i vehicular en àmbits molt diversos, com ara l'administració o la comunicació institucional però també l'oci, l'entreteniment, etcètera".

Nova carta de servicis

La carta de servicis aprovada, la del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), que depén de la Regidoria de Gestió de Recursos, Servicis Centrals Tècnics i Contractació de l’Ajuntament de València, “és una eina de gestió de la qualitat enfocada a la ciutadania, en què es posa l’èmfasi en l’oferiment d’informació clara de les prestacions dels servicis i es consideren les expectatives de la ciutadania a l’hora de planificar-los. De fet, afavorix esta planificació des de paràmetres de creació de valor, establix estàndards d’actuació, avalua la prestació de servicis tenint en compte indicadors i fixa fonts d’informació que permeten desplegar processos de millora contínua.

Els servicis que oferix el GNL són assessorament lingüístic, i promoció, així com informar de les activitats relacionades amb l’ús i els coneixements del valencià a través dels canals de comunicació propis, com ara les xarxes social (Facebook, Instagram, YouTube, Spotify, Twitter) i el web valencia.es/gnl. A més, la carta també inclou els compromisos de qualitat oferits, interns i externs, i els indicadors de seguiment i avaluació de la qualitat. I també les mesures d’esmena i compensació.

En definitiva, l’objectiu d’esta carta de servicis no és cap altre que fer d’agent transformador per a millorar els servicis que rep la ciutadania, d’acord amb l’estratègia de millora de la gestió pública que ha de ser inherent a l’Ajuntament de València i, en general, al conjunt de les administracions públiques.

Recursos multimèdia