Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Carril bici Albereda - València

Vés enrere Carril bici Albereda

Volver

Mobilitat Sostenible inicia les obres del carril bici de l’Albereda

• Obres del carril bici de l'Albereda

10/10/2022

Este matí s’han iniciat els treballs per a l’execució del nou carril bici que discorrerà per la via de servici del passeig de l’Albereda, entre l’avinguda d’Aragó i el carrer del General Elío, de forma totalment segregada del trànsit motoritzat. Esta actuació, impulsada pel procés participatiu DecidimVLC de 2018-2019, compta amb un pressupost inicial de 293.647,36 euros i un termini d’execució de tres mesos.

 

La nova infraestructura ciclista discorrerà al llarg de 1.055 metres de carril bici bidireccional i de 2,50 metres d’ample al districte del Pla del Real, concretament als barris d’Exposició i Mestalla, i connectarà amb els carrils bici existents a l’avinguda d’Aragó, el Pla del Real, Misser Mascó, la intersecció d’Armando Palacio Valdés-Pont de l’Exposició, amb el carril bici del carrer de l’Arquitecte Mora i amb la intersecció del carrer del General Gil Dolz-Pont de les Flors.

Amb les obres, que s’han iniciat a l’altura del carrer de l’Arquitecte Mora, s’aprofitarà per modificar els passos de vianants en les interseccions que travessa el carril bici, millorant la visibilitat i el traçat adequat de passos perpendiculars a les voreres. Per altra banda, en la intersecció del carrer de Muñoz Seca es generarà una nova dàrsena habilitada per a parada d’autobús, que serà emprada tant per a servici alternatiu de l’EMT com per a parada del bus turístic.

La recuperació de l’Albereda

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que “el projecte, com sempre, ve acompanyat de millores en l’accessibilitat dels vianants en la zona, millorarà la qualitat ambiental del veïnat més proper, i, com és obvi, facilitarà la connectivitat de bicis i mitjans sostenibles on ara no era possible”. L’edil ha recordat que “la millora més destacada serà la recuperació de l’Albereda, que vindrà del concurs d’idees que vam impulsar des de Mobilitat a partir d’este projecte de carril bici, però duent-lo més enllà”.

Este projecte de carril bici té una subvenció concedida pel IDAE per import màxim de 147.500 euros, de conformitat amb el que establix el Reial decret 616/2017, de 16 de juny, pel qual es regula la concessió directa de subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el pas a una economia baixa en carboni, en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.