Carrera 15K Nocturna - València

null Carrera 15K Nocturna

Tornar

València recupera dissabte la carrera 15 K Nocturna, amb 7.000 participants i atletes d’elit amb l’objectiu de batre rècords

Pilar Bernabé presenta la huitena edició d’esta prova, que transcorrerà per la zona est i centre de la ciutat, “amb totes les mesures de seguretat”

• Recorregut de la carrera 15 K Nocturna

16/09/2021

Els carrers de la ciutat acolliran dissabte, a partir de les 22 hores, la carrera 15K Nocturna València Banco Mediolanum, una prova que comptarà amb 7.000 participants i un grup d'atletes d’elit seleccionats per l’organització amb l’objectiu de batre rècords en categoria masculina i femenina. La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha presentat hui esta cita esportiva que enguany ha variat el seu recorregut habitual per respectar la normativa vigent, i que es desenvoluparà en un circuit 100% urbà, “amb totes les mesures per garantir la seguretat de corredors i corredores". La prova discorrerà, fonamentalment, pels carrers de les zones est i centre de València.

 

La regidora d’Esports Pilar Bernabé ha destacat el “caràcter popular” d’esta carrera i ha ressaltat que “amb la seua celebració València es converteix amb la primera ciutat que recupera este tipus d’esdeveniments esportius, inclòs dins del calendari internacional de la World Athletics”. “Amb esta prova, distingida amb la Silver Label Road Race 2021, València es reivindica com a una ciutat compromesa amb l’esport i amb el motor econòmic que suposa”, ha afirmat.

Pel que fa a les mesures de seguretat d’esta carrera, organitzada per la Fundació València Club-Atletisme, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i el patrocini de diferents empreses, ha detallat que, per exemple, prendrà la temperatura a tots els participants i l'ús de la màscara serà obligatori fins a moments abans de l'eixida. Així mateix, es realitzaran 7 eixides de 1.000 corredors per cadascuna, quedant delimitat per marques pintades en l'asfalt d'eixida per a cada corredor amb una distància de metre i mig entre estes.

En la presentació d’esta prova també han participat el director de la carrera, Rafa Blanquer; el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez; el responsable de la zona de Levant del Banco Mediolanum, Javier Fano; i la directora de comunicació de l'empresa Joma, Mónica del Arzo. Tots ells han agraït “l’esforç realitzat perquè carreres populars com esta tornen al carrer”.

 

Afeccions trànsit rodat

 

Pel que fa a les afeccions al trànsit rodat d’esta prova esportiva, al Centre de Gestió de Trànsit informen de talls d’alguns carrers dels districtes de Poblats Marítims, Camins al Grau, Ciutat Vella o l’Eixample, així com el desviament de l’EMT a partir d’última hora de la vesprada.

La prova, que té l’eixida a les 22.00 hores des del carrer de l’Enginyer Manuel Soto (entre la rotonda de la Marina Sud i el carrer de Joan Verdeguer), serà escalonada, i està previst que l’últim participant passe la meta al voltant de la 01.30 de la matinada.

El recorregut serà el següent: Enginyer Manuel Soto, avinguda del Port (contra direcció al trànsit rodat), plaça de Saragossa, Albereda, marginal esquerra de l’antic llit del riu Túria, Pont de les Arts, marginal dreta de l’antic llit del riu Túria, plaça Amèrica, carrer de Navarro Reverter, Porta de la Mar, carrer de Colón, carrer d’Alacant, grans vies Germanies i Marqués del Túria, carrers de Jacinto Benavente i d’Alcalde Reig, avinguda del Professor López Piñero, pont de Mont-Olivet, avinguda de França, carrer de Menorca, avinguda de les Balears i carrer de Joan Verdeguer.

Prèviament a la carrera, que suposarà el tancament al trànsit dels carrers inclosos dins del circuit i accessos a estos, es tancarà el carrer de l’Enginyer Manuel Soto a partir de les 16.00 hores, entre la rotonda de la Marina Sud i Joan Verdeguer, per al muntatge de l’eixida. Mentre que el muntatge de la meta, a partir de les 19.00 hores, suposarà el tall de Joan Verdeguer a l’altura de l’Enginyer Manuel Soto.

Els talls al trànsit de les vies per on discorre la carrera aniran obrint-se de forma progressiva conforme al pas dels i les participants.

 

Afeccions en l’EMT

 

Amb motiu dels talls al trànsit per la celebració de la 15 K, a partir de les 19.00 hores les línies 4, 19, 30 i 92 alteraran el seu recorregut. Ja amb l’inici de la prova, es desviaran les línies 6, 7, 8, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 24, 25, 26, 28, 31, 32, 35, 70, 71, 81, 89 i 90, així com les línies nocturnes N1, N2, N7, N8, N9 i N10. Les persones usuàries poden consultar tots estos desviaments en la web, App o xarxes socials de l’EMT València.

La prova també obligarà a avançar a les 21.15 hores la finalització del servici de les línies C1, 4, 13, 18, 19, 30, 40, 79, 80, 94 i 95. A la mateixa hora, la línia 92 deixarà de circular en la zona del Grau i entre Plaça Espanya i la Malva-rosa, així com la 93 entre el Passeig Marítim i l’avinguda de Germanies. Pel que fa a la línia 99, finalitzarà el seu servici a partir del tall en zona de la Malva-rosa.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Pilar Bernabé