Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Capitalitat innovació - València

Vés enrere Capitalitat innovació

Volver

València, pendent este dimecres de la designació de la Capitalitat Europea de la Innovació 2022

L'alcalde encapçala la delegació que viatjarà fins a Brussel·les per a defensar la candidatura de València

• L'acte començarà a les 14.00 hores

05/12/2022

L'Ajuntament facilitarà que la ciutadania puga seguir en directe l'acte d'elecció de la ciutat Capital Europea de la Innovació 2022, de la qual València és finalista. Les persones que vulguen assistir en directe a la final d'esta convocatòria europea podran fer-ho, dimecres que ve, dia 7 de desembre en este enllaç, sota inscripció gratuïta prèvia: https://beyond-events.eu/index.php?eventid=163&roomid=459&lngid=1, a partir de les 14.00 hores. Es tracta d'una cita que pretén reconéixer i fomentar la cultura de la innovació en el context de les ciutats europees com a model i garantia de desenvolupament solidari i sostenible al servici de les persones.
 

L'alcalde de València, Joan Ribó, encapçalarà la delegació de la nostra ciutat, acompanyat pel regidor d'Innovació, Carlos Galiana, i de la resta de la delegació valenciana, que comptarà també amb la presència de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, així com d’altres membres del govern municipal. La cerimònia oficial de lliurament de premis tindrà lloc a Brussel·les, on s'anunciarà el nom de la ciutat triada amb este reconeixement pel qual competix València junt amb les altres dos ciutats europees finalistes: Aix-Marseille-Provence Métropole (França) i Espoo (Finlàndia). La guanyadora rebrà un premi d'un milió d'euros, mentre que les classificades amb els llocs segon i tercer obtindran 100.000 euros cadascuna.

L'acte començarà a les 14.00 hores, amb la intervenció de la comissària europea d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, i del president de la Junta del Consell Europeu d'Innovació, Mark Ferguson. Prèviament, s'anunciarà la ciutat guanyadora de la categoria European Rising Innovative City (Ciutat innovadora europea en ascens). I immediatament després, es donarà a conéixer la guanyadora de la categoria Capital Europea de la Innovació, iCapital, a la qual opta València. Primer es donarà a conéixer el nom de les ciutats que queden el tercera i segona posició, per a passar de seguida a proclamar a la ciutat triada com a Capital 2022. Guanyadora i finalistes pujaran a l'escenari, on recolliran el trofeu i els diplomes, i expressaran les seues primeres impressions.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la fortalesa de la candidatura de València, que es basa “en un model compartit d'innovació, el propòsit de la qual està orientat a millorar la vida de les persones a través de la Missió Climàtica”. I ha subratllat el paper fonamental de les ciutats, “en estos moments d'incertesa i dificultat, i la missió fonamental a la qual estem convocades per a eixe gran projecte europeu que és el Green Deal, en el qual la innovació és l'ingredient clau per a deixar una societat millor als qui vindran”, ha afirmat.

Este premi compta amb el suport del Consell Europeu d'Innovació en el marc de “Horizon Europe”, i reconeix el paper que exercixen les ciutats en la configuració de l'ecosistema d'innovació local i la promoció de la innovació revolucionària. El Servici d'Innovació de l'Ajuntament de València, juntament amb un equip transversal format pel centre d'innovació Las Naves, la fundació València Activa i l'Oficina Ciutat Intel·ligent, va presentar el mes de juny passat la seua candidatura a estos premis.