Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Capital Verde Europea y Capital Innovación en Miami - València

Vés enrere Capital Verde Europea y Capital Innovación en Miami

Volver

València desplega el seu potencial innovador i tecnològic en eMerge Americas, Miami

• eMerge Americas 2024 és esdeveniment tecnològic més important dels Estats Units

19/04/2024

  • L'Ajuntament de València mostra en eMerge Americas, el major esdeveniment tecnològic dels Estats Units, el potencial innovador i tecnològic de la ciutat i del seu ecosistema amb l'objectiu d'atraure talent, inversions i empreses
  • En la missió empresarial a Miami, la delegació valenciana també ha mantingut reunions amb l'alcaldessa del comtat de Miami-Dade, Daniella Levine, i amb els principals agents tecnològics i inversors
  • A més, ha visitat centres d'emprenedoria, com Mana Tech, i escoles de gran prestigi com Miami–Dade College per a establir col·laboracions

La ciutat de València, representada per la regidora d'Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d'Inversions de l'Ajuntament de València, Paula Llobet, participa en eMerge Americas 2024, l'esdeveniment tecnològic més important dels Estats Units i Llatinoamèrica que se celebra estos dies a Miami, Florida.

La missió empresarial, organitzada per IVACE i el ICEX en col·laboració amb Invest in València i Les Naus, té com a objectiu construir una aliança entre les ciutats de València i Miami, i obrir noves oportunitats de negoci per a València i el seu ecosistema empresarial. La regidora d'Innovació està mantenint reunions amb els principals agents d'innovació, tecnologia, formació i inversió per a establir col·laboracions que permeten atraure a València talent, inversió i empreses. “A més d'ajudar l'ecosistema innovador valencià a escalar obrint nous mercats i clients. Volem que les nostres startups cresquen i per a això establirem aliances amb uns altres hubs internacionals que facilitaren eixe camí”, ha assenyalat la regidora d'Innovació.

Paula Llobet ha compartit l'estratègia d'innovació de la ciutat, València Innovation Capital, i València Capital Verda Europea, en eMerge Americas. Una fira amb una gran repercussió global que reuneix més de 250 empreses expositores, més de 200 conferenciants i més de 20.000 visitants procedents de 50 països.

Miami s'ha convertit en el hub de referència en el continent americà, com a punt unió entre Amèrica del Nord i Centreamèrica, i “València vol convertir-se en el pont tecnològic de Miami amb Europa”, ha destacat Llobet.

“L'auge de l'ecosistema innovador de la ciutat de València desperta l'interés dels agents internacionals. Congressos com este ens ajuden a valorar l'ecosistema innovador i tecnològic de València en l'àmbit internacional. Hem explicat totes les iniciatives que estem desplegant en el marc de València Innovation Capital com, per exemple, València Game City, centrada en el gaming i en els esports, i també hem destacat l'atractiu de la nostra ciutat per a captar inversions estrangeres per totes les facilitats que estem donant perquè puguen instal·lar-se en La Farinera, com a centre de soft landing, i tots els avantatges que ofereix la nostra ubicació. Posicionar a València globalment és fonamental per a atraure talent internacional i consolidar la nostra reputació com un destí atractiu per a les millors empreses del món”, afirma la regidora.

Reunions amb agents destacats de Miami

Durant la primera jornada, Llobet s'ha reunit amb l'alcaldessa del comtat de Miami-Dade, Daniella Levine, i els responsables d'innovació i desenvolupament econòmic. Este comtat compta amb prop de 3 milions d'habitants i està format per més de 20 ciutats, la més important és la ciutat de Miami, amb l'alcalde de la qual, Francis X. Suárez, es va reunir ahir. La finalitat d'estes reunions és establir aliances per a col·laborar en diferents àmbits amb beneficis tant per a València, com per a la ciutat de Miami i el comtat Miami-Dade.

A més, en el marc d'eMerge, la regidora ha mantingut reunions amb l'Ajuntament de Tampa; Delta Air Lines; Alejandra Winter, directora del Cambridge Innovation Center; Galen Treuer, expert en tecnologia climàtica i innovació econòmica en el comtat de Miami Dade; amb la Universitat de; i Mónica Vázquez, responsable de ABANCA USA i presidenta de Cambra de Comerç d'Espanya als Estats Units.

En esta missió empresarial, que forma part del programa d'aliances amb altres hubs internacionals dins de l'estratègia València Innovation Capital, Paula Llobet també ha aprofitat per a conéixer Raja Tech, un centre d'emprenedoria on es connecta a emprenedors internacionals amb inversors, mentors i organitzacions de Miami a través de programes d'acceleració, esdeveniments, activitats d'emprenedoria i espais; i Miami – Dade College (BIT Center) que compta amb escoles i centres de gran prestigi com el Miami Culinary Institute, el Miami Animation & Gaming International Complex, el Miami Fashion Institute, The Idea Center, el Cybersecurity Center of the Americas, i dos centres de IA.

La regidora també visitarà Port of Miami, el port de passatgers més gran del món i un dels ports de càrrega més grans dels Estats Units, les oficines de la FIFA a la ciutat, i BDO Miami.

Pel que fa al turisme, la regidora ha mantingut una trobada amb periodistes especialitzats, amb l'objectiu d'atraure més turistes nord-americans, perquè segons Llobet, “el mercat nord-americà és estratègic per a la ciutat de València, perquè són turistes d'alt poder adquisitiu i respectuosos amb la ciutat”. En 2023 este mercat va tancar amb 230.000 pernoctacions, un 14% més respecte a 2022. En els dos primers mesos de 2024, l'augment ha sigut d'un 24% respecte al mateix període de l'any passat, fregant les 25.000 pernoctacions.