Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Canales desagüe Albufera - València

Vés enrere Canales desagüe Albufera

Volver

L’Ajuntament aprova la major inversió en deu anys en l’Albufera per al dragatge dels seus canals de desaigüe

La Junta de Govern dóna el vistiplau al Pla d’ordenació forestal de la Devesa

• Treballs de dragatge al parc natural

27/05/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació del projecte de millora de la capacitat hidràulica dels canals de desaigüe de l’Albufera mitjançant el dragatge del canal de la Sequiota fins a la Gola del Perellonet i de la Séquia de la Reina fins a la Séquia del Perelló. El pressupost d’execució del contracte és d’1’7 milions d’euros i es tracta de la major inversió de l’Ajuntament en el parc natural en més de deu anys. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut en finalitzar la Junta de Govern acompanyat del regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha afirmat que “esta inversió l’estem fent amb fons propis de l’Ajuntament de València. Per tant, estem davant d’una de les inversions més importants per a l’Albufera que ha fet este consistori”.

 

Campillo ha afirmat que “l’obra tindrà un termini d’execució de set mesos i un pressupost superior als 1’7 milions d’euros”. El regidor ha explicat que “és la major inversió de l’Ajuntament de València en el parc natural de l’Albufera des de fa més d’una dècada, en concret des de 2011. I hem de tindre en compte que, en 2011, la inversió que es va fer per part de l’Ajuntament de València venia dels fons del govern central, els famosos fons Zapatero”.

El vicealcalde ha explicat que “és una actuació complexa perquè cal respectar les tasques de collita de l’arròs, la pesca de l’anguila i la parada biològica” i, per això, “és important licitar ara el contracte i poder escometre els treballs a partir de setembre”.

L’objecte del projecte és avaluar i realitzar les actuacions de dragatge necessàries als canals i les séquies que desemboquen a les goles del Perelló i del Perellonet, en concret en la Carrera de la Reina, la Carrera de València, els Carrerots de Sueca i de Monjoia (a la Gola del Perelló) i la Sequiota, Séquia Nova, Séquia del Racó de l’Olla (a la Gola del Perellonet) amb l’objectiu de mantindre la seua funcionalitat hidràulica. El volum de dragatge previst és de 49.551 metres cúbics a la Gola del Perellonet i de 35.518 metres cúbics a la Gola del Perelló, 5.500 metres cúbics a la Carrera de la Reina i 3.800 metres cúbics al Carrerot de Sueca. S’hi preveu també la reutilització de 95.869 metres cúbics en la restitució de motes en la Gola del Perellonet i en els tancats del parc, previ acord amb els propietaris.

El vicealcalde ha recordat que “l’Albufera no és una massa d’aigua estanca sinó un sistema dinàmic on constantment entra i eix aigua i l’eliminació de sediments millorarà la capacitat hidràulica de la llacuna”.

La Devesa té més de 108.000 arbres

El govern municipal ha donat el vistiplau del Pla d’ordenació forestal de la Devesa del Saler, un document tècnic que recull l’anàlisi i estudi del bosc així com una proposta de gestió per als pròxims deu anys. El pla conclou que la Devesa té una superficie de 732’8 hectàrees, de les quals 371’54 són de pineda, 267’34 hectàrees són de vegetació herbàcia i 93’92 estan ocupades per infraestructures, camins i vials.

L’inventari estima també que la Devesa té 108.159 arbres, dels quals la major part són pins blancs i pins pinyoners.

Sergi Campillo ha assegurat que “la Devesa és el bosc litoral que presenta un millor estat de conservació de tota la cosa espanyola i el 10% de la seua superfície ha estat catalogada com a rodal madur de referència, és a dir, amb característiques molt pròximes a les que tindria un bosc no alterat per la mà de l’home”.

La inversió prevista per a l’execució del Pla d’ordenació forestal de la Devesa al llarg de deu anys és de 12.880.832 euros. 

La Gran Fira de València

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la programació artística de la Gran Fira de València, que inclourà espectacles temàtics per dies als jardins del Palau de la Música, el correfira en 16 barris i pobles de la ciutat, espectacles per a públic familiar al Parc Central i el Parc de Benicalap, dos cavalcades i una Gran Nit de la Fira amb concerts a la plaça de la Mare de Déu, la plaça del Pilar i la plaça del Mercat. A més, hi haurà un concert de gran format a la plaça de l’Ajuntament.

Mercat del Cabanyal

Per últim, s’aprova la licitació per a la rehabilitació funcional de la coberta i les façanes del mercat del Cabanyal. Les obres tenen un cost de 787.045’75 euros, cofinançades al 50% pels fons per a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França. El termini d’execució de la rehabilitació és de 5 mesos.

Recursos multimedia

Sergi Campillo