Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Campanya Això ho pague jo - València

Vés enrere Campanya Això ho pague jo

Volver

“Això ho pague jo”: la campanya municipal pel Dia Internacional dels Drets Humans

Amb esta frase feta es busca conscienciar la ciutadania que la vulneració dels drets fonamentals té conseqüències per a totes i tots

• Cartells de la campanya

28/11/2022

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans que se celebra el pròxim 10 de desembre, l’Ajuntament ha llançat la campanya “Això ho pague jo” amb què es pretén sensibilitzar el veïnat que la defensa dels drets fonamentals afecta el conjunt de la societat. A més, el consistori ha licitat el contracte per oferir tallers sobre igualtat i no discriminació a més de 13.700 alumnes, per import de 907.500 euros i un termini de dos anys, amb possibilitat de tres pròrrogues.
 

En presentar la campanya, la regidora d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha recordat algunes dades: U de cada dos jòvens es declara racista, dos de cada tres persones han patit agressions homòfobes, les dones cobren 5.175 euros menys que els hòmens anualment, i el 16 % de la població escolar no pot acabar els estudis. Estes xifres, ha remarcat l’edil, posen de manifest com es contravenen cada dia els drets fonamentals.

Per això, el consistori ha posat en marxa esta iniciativa, que porta per lema “Això ho pague jo”. La intenció és “fer l’ullet simpàtic a eixa expressió arrelada a València”, segons ha explicat Beamud, per tal de subratllar que “si permetem que es vulneren els drets humans, totes i tots pagarem les conseqüències; és una tasca que ha d’implicar-nos a tots”. La campanya ha estat ideada per l’agència Estimado José Alfredo.

La responsable municipal ha incidit així mateix en “la importància de la prevenció, perquè els xiquets i les xiquetes tinguen eines per combatre els discursos d’odi”. En eixe sentit, ha informat d’un nou programa d’intervenció socioeducativa per a la igualtat de tracte, no discriminació i prevenció dels delictes d’odi dirigit a l’alumnat d’Educació Infantil, Secundària, Batxillerat, cicles formatius i Formació Professional Bàsica.

El pla arribarà a 13.750 menors i jòvens cada curs i s’afig a altres tallers sobre violència sexual, diversitat familiar o pornografia que Igualtat ja impartix als centres escolars, amb la qual cosa “este Ajuntament ha passat de 15.000 euros ―de pressupost― en 2015 a més de 100.000 euros” en esta línia, tal com ha puntualitzat Lucía Beamud.

L’edil també s’ha referit a l’Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d’Odi (ONDIS), que va obrir les portes el passat 18 d’octubre al carrer de Dalt, 45, al barri del Carme. L’equip de l’ONDIS oferix informació i suport a les víctimes de fets discriminatoris.

Recursos multimedia

Lucía Beamud