Campaña Universidad Popular - València

Campaña Universidad Popular

Tornar

La Universitat Popular obri el termini de preinscripció i llança una campanya en la qual es reivindica com a “espai de trobada, d'aprenentatge i de participació”

La regidora Isabel Lozano ha subratllat el caràcter de la UP com un “àmbit de relació, de convivència i d'apoderament ciutadà, un lloc intergeneracional per a la formació de persones amb sentit crític”

• La programació de la UP per al curs 2021-22 ofereix 39 activitats de cicle llarg a més del programa 'Coordenades Aules Obertes'

06/09/2021

La Universitat Popular de València ha obert el seu termini de preinscripció per a les activitats del curs 2021-2022, que estarà actiu fins al pròxim 19 de setembre. La regidora de Servicis Socials i presidenta de la UP, Isabel Lozano, ha anunciat també el llançament d'una campanya informativa que reivindica la importància d'este espai “de trobada, d'aprenentatge i de participació que està present en més de 30 barris de la ciutat”. Acompanyada pel director de l'entitat, Diego Mir, la regidora ha recordat que s'obri “un curs de tornada a la normalitat, després dels mesos de confinament i mesures especials ocasionades per la pandèmia, en els quals #UPValència ha mantingut la seua activitat oberta, en les modalitats que ha sigut necessàries, tant presencials com en línia”.

 

Lozano ha explicat que el principal objectiu d'esta campanya informativa és “arribar a tota la ciutadania susceptible d'estar interessada en l'activitat de formació i animació sociocultural de la UP”. “La Universitat Popular duu a terme una important activitat d'animació i formació sociocultural, però també és un punt de trobada en els barris i pobles, un espai de relació, de convivència, d'aprenentatge i d'apoderament ciutadà, un àmbit per a la formació de persones amb sentit crític”, ha explicat la regidora, qui ha recordat que “estes són les principals raons de ser de la UP des de la seua fundació, i amb este esperit continuem treballant”.

Durant el curs passat, amb una plantilla integrada per 87 formadors i responsables de centres, la Universitat Popular ha aglutinat més de 5.000 persones en les seues diferents activitats, i ha propiciat 50.000 assistències als diferents recursos culturals de la ciutat. La campanya informativa que la regidora ha presentat este matí, amb dissenys realitzats per l'artista Nacho Pastor, pretén “ampliar el grau de coneixement dels veïns i veïnes sobre la Universitat Popular, incrementar les oportunitats d'accés de la ciutadania als servicis de la UP, i facilitar la intergeneracionalitat”. La campanya s'assenta sobre quatre missatges que defineixen la personalitat de la Universitat Popular: un espai de trobada, un espai d'aprenentatge, un espai de participació, i una presència consolidada als barris de la ciutat.

Lozano ha recordat que “la Universitat Popular de València és un dels servicis municipals més ben valorats per la ciutadania, segons el Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana”, i ha destacat que la seua activitat “no sols és formació i animació sociocultural, sinó que funciona també com un punt de trobada als barris, i un espai de relacions i convivència, d'aprenentatge i de participació social”. La regidora ha afirmat que “una de les majors riqueses i singularitats de la Universitat Popular és el seu caràcter intergeneracional i multidisciplinari. No és, com s'ha cregut equivocadament durant molt de temps, un espai dirigit exclusivament a persones majors, sinó de convivència de diferents generacions”.

La programació de la UP per al curs 2021-22 pot consultar-se al web institucional www.universitatpopular.com. S'ofereixen 39 activitats de cicle llarg, a les quals se sumaran les de duració alternativa, pertanyents al programa Coordenades. Aules Obertes, que es presentarà en breu. “Tenim un ampli programa d'activitats culturals interdisciplinàries, dins i fora dels centres, en col·laboració amb diferents entitats i organitzacions”, ha explicat Lozano.

Preinscripció en línia, però també atenció als centres

Hui mateix comença el termini de preinscripció per a les activitats de cicle llarg (les que es desenvolupen entre els mesos d'octubre a juny), corresponents al curs 2021/22. El termini per a inscriure's conclourà el pròxim 19 de setembre. La preinscripció s'ha de realitzar en línia, a través de la web de la UP, www.universitatpopular.com però, tal com ha explicat la regidora Lozano, “totes aquelles persones que puguen tindre dificultats d'accés a les noves tecnologies o de connexió a internet podran acudir als centres UP per a resoldre dubtes presencialment i rebre l'ajuda que necessiten”. El 21 de setembre es realitzarà el sorteig de les places sol·licitades, i del 23 de setembre al 3 d'octubre es realitzarà la formalització de les matrícules. A partir d'eixa data, la plataforma de matrícula quedarà oberta fins a esgotar les places.

Per part seua, la campanya informativa es difondrà, fins al 19 de setembre, a través d'emissores de ràdio, de publicitat a l'interior i exterior dels autobusos de l'EMT, al web municipal institucional i al web de la UP, i a través de les xarxes socials.

La Universitat Popular compta amb 31 centres en diferents barris del nucli urbà i als pobles de València. La seua programació d'activitats està dirigida a les persones majors de 18 anys i contempla propostes de les àrees de cultura general, arts plàstiques, arts escèniques, expressió corporal i activitat física, ball, anglés, valencià, comunicació i espanyol per a persones estrangeres, entre altres.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Isabel Lozano