Campaña SinTiNoHayCultura - València

Campaña SinTiNoHayCultura

Tornar

La Regidoria d'Acció Cultural i AVETID conviden el públic a donar suport a les arts escèniquescénicas

L'Ajuntament ha triplicat en 2020 les ajudes destinades a les Arts Escèniques, un sector que promou la cultura, que ha sigut recentment declarada com a bé de primera necessitat.

03/11/2020

La Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) ha col·laborat amb l´Ajuntament en una iniciativa que busca la complicitat dels valencians sota el lema ‘Hui les arts escèniques també necessiten el nostre aplaudiment’.

 

El moviment de suport als professionals de les arts escèniques valencianes abasta des del teatre a la dansa, el circ o les arts de carrer. I es plasma en unes creativitats que estaran presents en radi, capçaleres impreses i digitals, així com en xarxes socials, MUPIS i autobusos de l'EMT. Amb esta campanya el consistori amplia el seu suport als professionals del sector, un suport que ha augmentat un 233% des que va començar la pandèmia i que ha passat de 500.00 euros en 2019 a 1.615.000 euros en 2020.

La campanya, que es donarà a conéixer amb l'etiqueta #SinTiNoHayCultura, consta d'una sèrie de creativitats signades per l'agència valenciana Sibèria,. Els protagonistes són professionals de les arts escèniques que observen darrere del metafòric teló, expectants per retrobar-se amb el públic i rebre els aplaudiments que sempre han caracteritzat el reconeixement dels espectadors al seu treball.

Amb una caiguda de quasi el 100% des de mitjan març a setembre, hui dia l'escena valenciana ha recuperat la seua activitat, amb la totalitat de les sales públiques i privades obertes. “El sector ha sabut reinventar-se, implementar mesures per a fer que els llocs de representació siguen segurs. S'ha fet un gran esforç que demostra el compromís social que té la cultura, que és capaç de contribuir a la salut col·lectiva aportant no sols espais de confiança, també la bellesa i la reflexió”, ha afirmat la regidora Maite Ibáñez.

Mentre que Ángeles Fayos, presidenta de AVETID, ha recordat que són al voltant de 150.000 els professionals valencians dedicats en exclusiva a les arts escèniques. “Hi ha una grandíssima varietat de treballadors en un sector que abans de l'alerta sanitària ja estava marcat per la inestabilitat. Però no van dubtar un moment a compartir de manera altruista les seues obres durant el confinament, conscients que la cultura cura, de quant ajuda a la salut personal i col·lectiva”, ha recordat la presidenta.

Amb la reobertura dels espais de representació, esta campanya tracta d'animar al públic a retrobar-se amb les arts escèniques valencianes i aplaudir l'esforç que estan realitzant els seus professionals per fer del seu treball una eina més en la lluita contra la pandèmia.

Per part seua, el regidor de Relacions amb els Mitjans, Carlos Galiana, ha expressat que “este Ajuntament aposta decididament per les arts escèniques i per una cultura segura, per això esta campanya conjunta amb AVETID. El sector ha sigut un de les més damnificats de la pandèmia i esta campanya forma part d'un dels punts dels acords del Ple per a reactivar el teixit cultural de la ciutat, posant especial interés en els espais escènics i la seua programació.”

 

NOVES AJUDES

 

Enguany s'han creat tres noves ajudes que intentaran recolzar als professionals del sector i salvar llocs de treball. El primer es denomina IMPULSART (ajudes per al sector de les arts escèniques i de l'audiovisual) i està dotat amb 500.00 euros, el segon té una dotació de 250.00 euros i col·labora en l'adequació d'espais escènics a l'hora d'implantar mesures sanitàries de prevenció, i finalment s'han destinat 50.000 euros a col·laborar amb les per a associacions professionals.

Per a la regidora, és el moment de col·laborar amb els professionals per a tractar de garantir la supervivència del sector. “Però no és només una qüestió de llançar línies d'ajudes amb partides econòmiques, que són molt importants. També hi ha altres mesures complementàries, que faciliten que els treballadors de l'escena puguen continuar exercint la seua professió, estant en contacte amb el públic. Un exemple és esta campanya, que vol involucrar a la gent, al ciutadà del carrer, en el suport a les arts escèniques”, ha afirmat Ibáñez durant la presentació.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr