Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Campaña No sóc el teu joguet - València

Vés enrere Campaña No sóc el teu joguet

Volver

València recorda que els animals no són simples joguets per a Nadal

L’Ajuntament conscienciarà per seté any consecutiu sobre la responsabilitat de la tinença d’animals de companyia

• Imatge i missatge de la campanya

30/11/2021

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha presentat hui la campanya gràfica ‘No soc el teu joguet’, que llança un missatge de responsabilitat a la ciutadania, especialment als pares i mares, i consciencia els xiquets i xiquetes de la importància de la decisió de sumar un animal a la família de manera meditada.

 

A través d’una campanya de sensibilització plenament consolidada, la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de València, per seté any consecutiu, incidix en la importància de considerar la responsabilitat que suposa la tinença d’animals de companyia, especialment important en les dates nadalenques.

En paraules de la regidora Gloria Tello, ‘‘els animals amb qui compartim el nostre dia a dia són éssers vius que necessiten no sols la nostra estima, sinó també les nostres cures per cobrir les seues necessitats. Esta és una idea important que cal tindre sempre en compte, evitant les adopcions impulsives, que no tinguen en compte la responsabilitat que s’ha d’assumir en introduir un animal en les nostres cases’’. Tello ha asenyalat també que ‘‘reconèixer que els animals, lluny de ser mers regals, són éssers amb necessitats i sentiments propis implica respectar-los i ajudar a construir una societat més avançada i sensible amb la protecció del benestar de totes i tots’’. 

Amb esta finalitat, s’ha plantejat una campanya amb un disseny elaborat per la reconeguda dissenyadora valenciana Cristina Durán, qui ha subratllat la idea de ‘‘reflectir un any més el lema de la campanya, que els animals no són joguets, ni objectes per a regalar. En esta ocasió el joguet que he triat per a mostrar esta idea són els titelles, les marionetes, reflectint així que no podem manejar als animals al nostre antull, decidint per ells com moure's o comportar-se. Són éssers vius i tenen dret a moure's lliurement i a ser cuidats i volguts, en definitiva, a ser atesos com correspon perquè puguen tindre una bona vida al nostre costat.’’

La campanya inclourà el repartiment de cartells, marcapàgines i calendaris en les dependències municipals, com ara biblioteques, als Pobles de València, juntes de districte, mercats, col·legis, centres de joventut i instal·lacions esportives municipals, com també en la totalitat de les clíniques veterinàries de la ciutat de València i en la propera edició d’Expojove. A més a més, es compta amb la inserció de publicitat en un circuit de mupis en diferents punts de la ciutat, així com als autobusos de diverses línies de l'Empresa Municipal de Transport de València; introduint informació al canal EMtv de tota la flota, amb més de 400 vehicles.

D’altra banda, la regidora ha fet balanç del nombre d’adopcions que s’han dut a terme en el centre municipal d’acollida d’animals de Benimàmet des de gener fins a octubre de 2021, havent-se arribat fins a les 844 de gossos i gats. Això, sumat a les adopcions d’animals exòtics del centre municipal de Natzaret, on s’ha assolit un nombre de 167 adopcions després d’haver realitzat un esforç important en la difusió i comunicació mitjançant xarxes dels animals que es troben al centre. Una mostra més de la importància i dels resultats positius que este tipus de campanyes de sensibilització ciutadana aconseguixen.