S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Campaña Carta a los Reyes Magos - València

Vés enrere Campaña Carta a los Reyes Magos

Tornar

L’Ajuntament repartix 13.000 cartes als Reis d’Orient per a tots els xiquets i xiquetes de València

Notario: “Enguany hi hem introduït la regla dels quatre regals per fer un consum responsable: una cosa que desitgen, una que necessiten, una per a llegir i una per a vestir”

• Fragment de la carta als Reis de l'Orient

28/12/2022

La tradicional campanya municipal de la carta als Reis d’Orient arriba per quart any consecutiu amb el repartiment de 13.000 missives impreses i un web amb què els xiquets i xiquetes de la ciutat poden demanar presents a les seues majestats. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat que “enguany, a petició dels mateixos monarques, hem introduït la regla dels quatre regals a l’hora de fer l’escrit: una cosa que desitgen, una cosa que necessiten, una cosa per a llegir i una cosa per a vestir, perquè coincidim amb ells que és fonamental fer un consum responsable”.
 

Les 13.000 cartes impreses s’han distribuït en les deu juntes de districte, les 15 alcaldies pedànies, el Saló de Cristall, l’oficina d’atenció a la ciutadania de Tabacalera, al Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) i les oficines municipals centrals, com també a la caseta de publicacions de la plaça de l’Ajuntament. A més, la missatgera Caterina les repartirà per tot el cap i casal i, en La Central, al Parc Central, també se n’estan distribuint.

Com a novetat, s’han repartit més de 600 cartes al departament d’Envelliment Actiu, les quals faran de nexe intergeneracional entre els usuaris dels centres especialitzats d’atenció a majors i els seus nets.

El 2022 ha estat el quart any consecutiu que el GNL publica les cartes als Reis d’Orient per a tots els xiquets i xiquetes de València. Es tracta d’una campanya interactiva dissenyada per la iŀlustradora Xiana Teimoy que combina la carta tradicional en paper amb un web pensat per als infants.

Lluïsa Notario ha indicat que, “atesa la bona experiència de l’any passat, una volta més des de l’Ajuntament de València col·laborem amb les seues majestats d’Orient per tal de facilitar que totes les xiquetes i xiquets els puguen fer arribar els seus desitjos mitjançant les cartes tradicionals però també a través del web que es va crear l’any passat”.

De la mà de l’estudi creatiu Granissat, el GNL ha donat un nou aspecte i noves funcionalitats al web de la campanya, el qual permet als més menuts de casa no només enviar la carta virtual mentre juguen amb els Reis d’Orient i un simpàtic gatet que els hi acompanya, sinó també accedir als tres jocs multiplataforma que conté.

En el primer dels jocs interactius, que es diu “Ara portes tu la corona”, es poden crear personatges nadalencs extravagants canviant-los els pentinats, els colors o els objectes que hi sostenen. En el joc “Pinta la teua postal de Nadal”, la xicalla pot entretindre’s a acolorir diverses tradicions valencianes de Nadal, com ara les atxes o torxes, Tirisiti o la casca de Reis. I en el darrer, amb “Crea la teua nadala”, es poden compondre nadales amb diversos sons que es poden reproduir fins a l’infinit. Com a inspiració, s’hi incorpora un accés a la llista de nadales en Spotify i Youtube del projecte “Música, València!”, també creat pel GNL.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario