Bolsa de voluntariado - València

Bolsa de voluntariado

Tornar

Una borsa de voluntariat permetrà consultar les ofertes per col·laborar amb entitats socials

Isabel Lozano ha explicat que l’Ajuntament ha encarregat a la Universitat de València un estudi diagnòstic de la situació del voluntariat a la ciutat de València

• Un web municipal funcionarà com una borsa de voluntariat

08/02/2022

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que el consistori està preparant una borsa de voluntariat on qualsevol ciutadà o ciutadana del “cap i casal” podrà consultar les ofertes de voluntariat per col·laborar amb una entitat social de València. “El compromís actiu i la implicació de les administracions públiques ha d’anar acompanyat del de la ciutadania per contribuir a la tasca que realitzen les entitats socials per millorar la vida de moltes persones i incrementar la cohesió i la inclusió social. Per això, des de l’Ajuntament volem facilitar i garantir drets a totes les persones que volen ajudar a construir una València millor a través de la seua ajuda desinteressada en un voluntariat social”, ha detallat Isabel Lozano.

 

Qualsevol persona que vullga implicar-se en un voluntariat social pot col·laborar de forma lliure i voluntària donant suport a les entitats que treballen en pobresa, infància, persones amb discapacitat, malalties, joventut, salut, drogodependències, gent gran, immigració, entre d’altres. La idea és que totes estes ofertes estiguen convenientment registrades en un web municipal que funcionarà a mode de borsa, amb una descripció exacta de què és el que es demana en cada projecte, quina entitat el porta a terme, quin tipus de persones s’atén i, també, si n’hi ha algun tipus de requisit per poder col·laborar. En definitiva, es tracta d’ordenar i d’augmentar les garanties del procés.

Actualment, la Regidoria de Servicis Socials ha sol·licitat a la Universitat de València la realització d’un diagnòstic de la situació del voluntariat social a la ciutat que incloga un estudi dels possibles models i estratègies en la promoció pública del voluntariat social. L’objectiu, segons ha explicat Isabel Lozano, és “promoure l’activitat del voluntariat, oferir informació a la ciutadania, així com divulgar i donar publicitat a totes estes activitats, facilitar suport tècnic i fomentar la coordinació entre les entitats que realitzen estes activitats”.

Este treball s’ha encarregat al grup de recerca SESOC (Servicis Socials Comunitaris), que està format per personal docent i investigador de la Universitat de València amb àmplia experiència professional en servicis socials i en el desenvolupament d’investigacions i projectes d’intervenció en l’àmbit local del territori valencià. Hi participen professionals de les àrees del treball social, sociologia, psicologia, pedagogia i educació social. L’import pel qual s’ha adjudicat el treball és de 16.819 euros.