Bibliotecas 8M - València

Bibliotecas 8M

Tornar

La xarxa de biblioteques municipals de València celebra el Dia de la Dones durant tot el mes de març

Les biblioteques municipals desenvolupen una programació especial amb motiu del Dia Internacional de les Dones

• Biblioteca municipal de Castellar-l'Oliveral

07/03/2021

“El Dia Internacional de les Dones és una data per recordar que la desigualtat de gènere encara és una realitat en molts àmbits. És un dia de reivindicació que fa visible els esforços que realitzen dones i xiquetes a tot el món per forjar un futur més igualitari. Per este motiu, les Biblioteques Municipals de València han organitzat un seguit d'activitats que s'estendran durant tot el mes de març”, tal com ha afirmat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, en assegurar que "el personal de biblioteques està format quasi en un 61% per dones, així que per a nosaltres el 8 de març és un dia molt especial que volem compartir amb tothom".

 

La programació cultural especial, que s'ha adaptat a les actuals circumstàncies sanitàries, es va iniciar el passat 1 de març amb la lectura virtual de fragments literaris d'escriptores i autores.

Va ser la mateixa regidora l'encarregada de presentar aquesta iniciativa amb la lectura d'un poema de l'alacantina Paca Aguirre, l'obra reivindica el treball de totes les veus femenines que la història va deixar al marge.

Les videolectures s'emeten diàriament a les xarxes socials de les Biblioteques. A ella s'han sumat escriptores, poetes, usuàries, personal de les biblioteques i totes les persones que han volgut compartir alguns dels textos més significatius escrits per dones.

La programació continuarà, el mateix dia 8 de març, amb la retransmissió a través del Canal de YouTube de les Biblioteques de la conferència "Heroïnes de la modernitat" a càrrec d'Emilio García. S'hi s'oferirà una òptica diferent dels personatges femenins que estan presents en l'obra de l'escriptor francés Julio Verne.

Activitats presencials

A més de tota l'activitat en línia, les biblioteques de la Xarxa han creat Punts i Centres d'Interès amb bibliografia i lectures recomanades relacionades amb el Dia Internacional de les Dones.

D'altra banda, la Biblioteca de la Mar a Natzaret acollirà l'exposició fotogràfica "Dones de Barri" fins al pròxim 5 d'abril. Una mirada a la vida quotidiana i alhora extraordinària, d'algunes de les dones d'aquest popular barri de València, organitzada per l'Associació Veïnal de Natzaret. Un exemple gràfic que, efectivament, la força de les dones és la que sosté la vida.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez