S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Banderas Verdes Ecovidrio - València

Vés enrere Banderas Verdes Ecovidrio

Tornar

València competirà este estiu per aconseguir la bandera verda d’Ecovidrio

Un total de 130 restaurants, bars i quioscos s'han sumat ja a esta iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament de València i Ecovidrio

• En 2020, la ciutadania de València va reciclar més de 13.000.000 kg de residus d'envasos de vidre, és a dir, 16,4 kg per habitant

15/07/2021

Hui s'ha presentat la nova edició del Moviment Banderes Verdes, una iniciativa impulsada per Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, que té com a objectiu premiar l'esforç d'establiments hostalers i dels ajuntaments a reciclar vidre. València busca revalidar este guardó en un acte en el qual ha assistit el regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha destacat que “el vidre, com a material reciclable que és, ha de ser recuperat a través dels contenidors verds de l'iglú”, i ha animat als hostalers de la ciutat “a continuar col·laborant com fins ara en la consecució d'este objectiu”.

 

Esta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s'ha unit l'Ajuntament de València, i 130 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a revalidar la bandera Verda aconseguida en l'última edició. “És necessari recollir este material que és eternament reciclable i reintroduir-lo en el sistema, per a evitar anar a les fonts de matèria primera i contaminar encara més el planeta”, ha afirmat Campillo.

Enguany la iniciativa Banderes Verdes està marcada per un context de recuperació de la pandèmia que aguditza la necessitat d'una transició verda. Per a Campillo “és important durant l'estiu involucrar als establiments de les zones de costa, que reben gran quantitat de visitants, i animar-los a reciclar de manera correcta el vidre en els contenidors verds”.

En 2020, els ciutadans i ciutadanes de València van reciclar fins a 13.136.550 kg de residus d'envasos de vidre, és a dir, 16,4 kg/habitant. A la nostra ciutat hi ha 2.719 contenidors, la qual cosa suposa un iglú per cada 294 habitants.

El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d'un sol ús, per la qual cosa és clau per a generar una transició real cap a un model d'economia circular. Amb la finalitat de facilitar-los la separació d'envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i entregarà als hostalers, de manera gratuïta, poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.

S'ha establit un sistema de puntuació específic per a distingir amb la bandera verda als municipis més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com l'augment de la recollida selectiva, la participació de l'hostaleria i la participació l'els consistoris locals en la recollida de vidre.