Balance Urbanismo - València

Balance Urbanismo

Tornar

Urbanisme recupera més de 120.000 m² d'espai públic, i projecta fer-ho en altres 500.000 m², la qual cosa equival a la superfície d'unes 20 vegades la plaça de l'Ajuntament

Sandra Gómez realitza un balanç de l'“esforç realitzat per a aconseguir el model de València marcat durant l'exercici 2021” i anuncia que 2022 “serà l'any de la Malva-rosa”

• Plaça de l'Ajuntament

20/12/2021

L'Ajuntament de València durant l'any 2021 ha reurbanitzat, convertit en zona de vianants o renaturalitzat 121.500 metres quadrats d'espai ocupat pel trànsit motoritzat. Esta superfície “recuperada per a la ciutadania” equival a 4,5 vegades la de la plaça de l'Ajuntament o a 12 camps de futbol, segons ha ressaltat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, en realitzar “un balanç de l'esforç municipal realitzat per a aconseguir els objectius marcats en matèria d'urbanisme durant l'exercici 2021”. La vicealcaldessa també ha anunciat “com es canalitzarà el treball amb els pressupostos de 2022 per a avançar en el projecte de la València dels 15 minuts i a la ciutat de places, més sostenible i policèntrica, salvaguardar i posar en valor el seu patrimoni històric, i donar resposta al dret a l'habitatge”. Entre els anuncis, Sandra Gomez, ha assegurat que “l'any 2022 serà el de la Malva-rosa, perquè serà el barri en el qual l'Àrea d'Urbanisme invertirà major pressupost”, i ha ressaltat l'ampliació del parc públic d'habitatge públic, amb 323 “destinades a lloguer assequible per a joves i famílies en situació de vulnerabilitat”:

 

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha realitzat un repàs dels projectes de planejament amb els quals s'ha redefinit la ciutat durant el present exercici, i ha subratllat, entre altres actuacions els plans iniciats en Malva-rosa, Campanar i Beniferri, Castellar i Ciutat Fallera. “També està previst començar en breu, ja s'ha encarregat a AUMSA, la redacció del Pla Especial de Benimaclet, que una vegada adjudicat disposarà d'un termini de 12 mesos per a redactar-lo”, ha afegit.

Així mateix, Sandra Gómez ha anunciat que la Conselleria de Cultura ja ha donat l'informe favorable per a l'aprovació del Pla Especial del nucli històric de Patraix, “per la qual cosa es preveu aprovar-lo definitivament el mes vinent de gener”.

“Des del Servici de Projectes Urbans també hem fet enguany importants passos en la recuperació de patrimoni”, ha indicat després de recordar les intervencions realitzades per a rehabilitar La Ceramo, el Casino de l'Americà, l'Alqueria de la Torre o la Farinera del Grau “I també, des de Planejament hem impulsat i aprovat diferents modificacions del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a la protecció, en alguns casos com BRL, de diferents edificis d'important valor patrimonial, vinculat a la història de la ciutat, i al seu passat agrícola i industrial”, ha afegit.

Pel que respecta a la recuperació de l'espai públic, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà ha anunciat que l'Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per a dur a terme la reurbanització, conversió en zona de vianants o renaturalització d'altres 524.000 metres quadrats, l'equivalent a 19,5 vegades la plaça de l'Ajuntament o 52 camps de futbol.

Sandra Gomez ha parlat de la plaça de Bruges i de la de l'Ajuntament, així com de les places de barris, en els quals enguany s'han recuperat espais com la plaça Calabuig en el Cabanyal. “També hem iniciat les obres de la plaça Segòvia, en Hort de Senabre, que ens permetrà guanyar zones per als vianants, de jocs, i millorarà l'accessibilitat dels carrers de la zona”, ha explicat després de recordar projectes com els de les super illes.

“Tenim a punt l'aprovació de dues superilles que opten a fons Next Generation dins de la convocatòria de projectes de mobilitat sostenible i recuperació d'espai públic, la de la Petxina i la de Orriols”, ha indicat.

10 edificis amb 323 habitatges

La regidora també s'ha detingut en el Pla de promoció d'habitatges amb una inversió total de 54,5 milions d'euros, que permetrà un augment o del 54% del parc actual. “Contemplem 10 edificis amb 323 habitatges amb certificació energètica”.

I en parlar dels projectes relacionats amb l'Urbanisme el 2022, Sandra Goméz ha anunciat que “este serà l'any del barri de la Malva-rosa, amb grans actuacions com la prevista en l'avinguda Malva-rosa, la conversió en zona de vianants de la plaça Músic Eixemeno, la redefinició del pla del barri en general i la redacció del projecte de la nova biblioteca i altres dotacions públiques”.