Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Balance programa Coordenades UP - València

Vés enrere Balance programa Coordenades UP

Volver

Més de 700 persones han participat al programa Coordenades de la Universitat Popular en el curs 21/22

200 dones han realitzat els cursos d’alfabetització digital ‘FemTric’

• El programa Coordenades ofereix diverses activitats, entre les quals un taller d'exercici corporal

01/08/2022

En el curs 2021/22 més de 700 persones han assistit als cursos i tallers gratuïts del programa ‘Coordenades’ de la Universitat Popular de València, “una programació amb temàtiques d’actualitat de diferent durada i format, que complementa l’oferta d’activitats habituals de cicle llarg de la Universitat Popular amb l’objectiu d’adequar-se a noves exigències de la ciutadania i donar resposta a un major nombre de persones amb diferents necessitats i inquietuds formatives i de participació social”, explica la regidora de Serveis Socials i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano.

 

A més, assenyala Lozano, “este curs 21/22 s’ha encetat la ubicació de tallers de ‘Coordenades’ en el Centre Cívic Tres Forques, a més del desenvolupament de tallers als centres propis de la Universitat Popular, per a aproximar i facilitar encara més l’accés a este recurs municipal ”.

Al llarg del curs 21/22 la Universitat Popular ha programat 12 activitats diferents, agrupades principalment en els eixos temàtics d’alfabetització digital, sostenibilitat, memòria i valencià. Els cursos oferits han sigut: Com relacionar-se digitalment amb l’Ajuntament de València, Com començar amb les teues xarxes socials, Compres i formes de pagament per Internet amb seguretat, Certificat digital, Alimentació saludable i mercats de proximitat, Reciclatge de roba, Repàs de valencià, Exercita la teua memòria, Introducció a la llengua de signes, Dramatització, Lectura i escriptura creativa i Taller d’exercici corporal.

A més, en l’eix temàtic per a l’eliminació de la bretxa digital de gènere i l’exclusió tecnològica, més de 200 dones han participat als nous cursos gratuïts ‘FEM TRIC’ (referit a Tecnologies de la Relació, la Informació i la Comunicació). Tres cursos d’alfabetització i aprenentatge digital, dirigits exclusivament a dones, amb finançament a càrrec dels projectes IRPF de la Federació Espanyola d’Universitats Populars: ‘Internet des de zero amb el teu mòbil’, ‘Internet per a dones emprenedores’ i “Internet per a l'ocupació de les dones”. La Universitat Popular impulsa els cursos ‘Fem Tric’ des del curs 2020/21.

Els cursos i tallers de Coordenades s’han desenvolupat en 27 dels 31 centres de la Universitat Popular al nucli urbà i als pobles de la ciutat, amb una oferta de 774 places.

Per al curs 22/23 estan previstos 18 nous tallers de ‘Coordenades’ en els que podran participar més de 1.000 veïnes i veïns de la ciutat de València. Els cursos i tallers de ‘Coordenades’ també tenen com a objectiu oferir continguts de suport als projectes dels centres de la Universitat Popular que cada curs es desenvolupen al voltant de diferents eixos temàtics i de treball.

 La programació de ‘Coordenades’ es renova en diferents moments del curs i la inscripció es realitza online des de la web universitatpopular.com la setmana anterior a l’inici de cada curs. El procediment no permet repetir matrícula d’un mateix taller, però cada persona pot matricular-se en més d’un taller diferent.

Recursos multimedia

Isabel Lozano