Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Balance personas sin hogar - València

Vés enrere Balance personas sin hogar

Volver

L’Ajuntament incrementa en 421 les places d’allotjament i en 3,3 milions d’euros el pressupost destinat a les persones sense sostre des de 2015

Servicis Socials ha intervingut amb 287 famílies en la prevenció de pobresa energètica i amplia el programa a 128 més

• València té ara 673 places en albergs

24/11/2022

La regidora de Servicis Socials ha fet balanç de les inversions i accions fetes pel govern municipal respecte als recursos destinats a les persones sense sostre i ha destacat els increments duts a terme tant en places en albergs com en el pressupost des de l’any 2015. “Açò ha tingut com a efecte una disminució lleugera d’esta població a València, tal i com mostren les xifres oficials, si comparem les dades de 2019 amb les de 2021”. Així, l’Ajuntament ha passat d’invertir 2,3 milions en estos recursos l’any 2015, als 5,6 milions d’euros d’enguany, el que es traduïx en una pujada del 60%. Alhora, s’ha passat de tindre 252 places en albergs a 673, un increment del 63%. “Açò són dades, treball i ganes de solucionar la situació de les persones més vulnerables, davant el desinterès que mostrava el govern del Partit Popular, que es limitava a obrir dos estacions de metro uns dies per a l’operació fred”, ha assenyalat Lozano.
 

En eixe sentit, la regidora ha recordat que l’Ajuntament ja té preparats tots els recursos per a la posada en marxa de l'operació fred 2022-2023 que “continua oferint, com en els anys anteriors, una xifra rècord de places i recursos públics”. El consistori posa a la disposició de les persones que ho necessiten un total de 673 places en diferents recursos d'allotjament, de les quals 60 són places extra que s'activen mentre està en marxa l'operació. Tal com ha subratllat Lozano, "a València no deixem ningú arrere".

Pobresa energètica

Els centres municipals de servicis socials han treballat en la prevenció de la pobresa energètica amb 287 famílies a través d’un conveni amb l’Oficina de l’Energia que, ara, s’amplia a 128 famílies, tal i com s’aprovarà demà en la Junta de Govern Local. Normalment es tracta de famílies que han sigut derivades per haver demanat una ajuda d’emergència dels servicis socials per deute de llum.

Algunes de les accions que es treballen amb les persones participants del programa són sol·licitar-los el bo social de la llum, canviar les tarifes dels contractes energètics a d’altres més avantatjoses, mediar en les negociacions d’ajornaments de pagaments amb les comercialitzadores sobre el deute de les famílies o en la resolució dels expedients d’inspecció amb la distribuïdora per connexions irregulars a la xarxa elèctrica.

D’altra banda, també es realitzen diagnòstics socioenergètics detallats i s’instal·len equips d’estalvi econòmic i optimització del consum energètic. Finalment s’han impartit 32 tallers d’energia per a 425 participants, on s’ha explicat quins són els drets de les persones consumidores en relació a l’ús de l’energia, així com els diferents conceptes de les factures i sobre com estalviar a casa.

Isabel Lozano ha recordat que “les ajudes socials d'emergència que s'han concedit els anys del govern de Joan Ribó, on s’inclouen les ajudes a la pobresa energètica, han augmentat un 68% en relació amb el 2014. Només l'any passat es van destinar 6,7 milions a ajudes socials per a famílies i col·lectius vulnerables, per tal que ningú passe fred a la nostra ciutat”, ha conclòs.

Per la seua banda, Alejandro Ramón, regidor de Transició Energètica i Emergència Climàtica, ha indicat que "la lluita contra la pobresa energètica és una de les nostres prioritats dins la transició energètica i, per això, posem a disposició de la ciutadania les oficines de l'energia, on qualsevol veí o veïna podrà informar-se de les bonificacions que pot obtindre si està en una situació de vulnerabilitat energètica".