Balance jardinería maig 2021 - València

Balance jardinería maig 2021

Tornar

L’Ajuntament poda vora 1.500 arbres durant el mes de maig

• Espai enjardinat de la Glorieta

13/06/2021

La Regidoria de Jardineria Sostenible ha podat vora 1.500 arbres durant el mes de maig. El balanç de les actuacions durant el mes passat en matèria de jardineria inclou també la millora de zones infantils, la sega de gespa, l’escarda d’escocells i la millora de les fonts del carrer d’Eivissa o del parc de Capçalera, entre d’altres. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que “les contractes de gestió de la jardineria de la ciutat van a bon ritme de treball i a més, com a novetat durant este mes, s’ha impulsat el protocol de poda adaptat a l’època de nidificació de moltes aus a la ciutat.”

 

Entre les actuacions realitzades destaca la poda d’arbres de carrers complets, entre els quals els tarongers de l’avinguda de Burjassot, l’avinguda de la Constitució i els carrers de Benicarló, Gregorio Gea, Professor Vicent Llorens Castillo, Poeta Monmeneu i el carrer de Campoamor així com la poda de datileres a l’avinguda de Campanar, Sant Josep Artesà, Mauro Guillén, Menéndez Pidal o Doctor Lluch, entre d’altres. A l’avinguda de les Gavines, al Perellonet, també s’ha procedit a la poda de 60 exemplars de palmeres així com 48 exemplars de figueres australianes al carrer de Sant Vicent Màrtir i 42 exemplars de lledoners al carrer de la Virgen de la Cabeza.

També s’han podat les plantes trepadores que cobreixen el caixer del riu en els trams II i III del llit vell del riu Túria i s’ha actuat amb tasques d’escarda sobre 6.996 escocells de la ciutat.

En matèria de fonts ornamentals, cal destacar el manteniment realitzat en diversos brolladors, entre elles en la font del carrer d’Eivisa i en els airejadors de l’estany del parc de Capçalera. Igualment s’han reparat jocs infantils trencats al tram XII del Jardí del Túria, s’han millorat les instal·lacions per a jugar a petanca al carrer de Yecla i al barri de l’Illa Perduda, s’han adequat diverses zones de socialització canina i, com des de l’inici de la pandèmia, s’han desinfectat zones de jocs infantils.

Pel que fa a la sega de gespa, s’ha actuat en diversos espais com l’avinguda dels Germans Maristes, la façana de l’estació Joaquín Sorolla, la plaça Maria Beneyto, i diversos espais enjardinats de La Torre, el Saler i la Punta, entre d’altres.